Ännu en playoffmatch på schemat och den här gången kommer jag att lägga  fokus på en vinnare i matchen mellan Åkers och gästande Hudiksvall. Bortalaget är bättre rankat och har fördelen av två hemmatcher, men man har blivit underdogs idag, vilket jag också tycker är helt rätt.

  • Match: Åkers – Hudiksvall
  • Serie: Playoff hockeyettan
  • Speltips: Åkers ML
  • Odds: 1.89 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19/2, 19.00

aker-strangnasÅkers har gått riktigt starkt i den östra fortsättningsserien där man stod vinnare med fyra poängs försprång till tvåan Haninge. I grundserien var man faktiskt en av favoriterna att vinna den östra serien innan säsongen, men man underpresterade nåt så grymt och tog sig inte ens till allettan. Kanske vara det bra att man fick varva upp i en lite sämre serie då man sannerligen inte hade haft något att hämta gentemot de lite bättre lagen. Nu är man dock i playoffet och man kommer in dit med gott självförtroende och åtta vinster på de tio senaste matcherna. På pappret har man ett riktigt bra lag, men man har under säsongen fallit lite på att man inte kunnat hålla tätt bakåt. Det har faktiskt sett mycket bättre ut nu efter jul och håller man bara samma linje i den här matchen så kommer man vinna mot Hudik, åtminstone den första matchen. De två första femmorna man har  är riktigt vassa framåt och man har en massa rutin som producerat på den här nivån under många säsonger. Åkers har faktiskt fördelen av att man vunnit båda mötena den här säsongen. Eller ja om det är någon fördel eller inte vet jag inte, men det ska tilläggas att Åkers är ett bättre lag nu än man var då och motståndarna från Hudik är dessutom ett sämre lag på pappret just nu. Hemmalaget har haft lite sjukdomsproblem i veckan, men inget som bör påverka så mycket idag då man har nästintill full trupp.

hudiksvallHudiksvall var faktiskt en av mina outsiders till att vinna den norra allettan, men så bra var man tydligen inte. Däremot så är man fortfarande ett riktigt bra lag med tanke på att man tagit sig såhär långt. Man slutade på en ohotad femteplats i allettan och målet att ta sig till playoff är nu avklarat. Nu fick man dock en lottning som gör att man mycket väl kan ta sig vidare. Mycket tack vare rankingen som gjordes på grundserien istället för allettan. Jag tror dock man kommer få det väldigt tufft ändå. Hudik har hela säsongen haft väldiga skadeproblem och det har förmodligen stört dem ganska mycket. Till dagens match har man återigen stora problem, vilket gör att jag tror att man får åka hem till Hudik med en förlust i bagaget. Man saknar fyra femtedelar av deras tilltänkta förstafemma pågrund av olika skador. Adam Seydlitz, Jonas Lindström, Robin Karlsson och kaptenen Magnus Nilsson är alla otillgängliga. Sedan tidigare saknas Thomas Fahlqvist och dessutom har både Henric Höglund och poängmakaren Jarmo Jokila lämnat klubben innan transferfönstret stängde. Man har plockat in ett par gubbar som är bra, men samtidigt är det svårt att mer eller mindre ersätta en hel förstafemma bara sådär. Hudik har ett brett lag helt klart, men som sagt så kommer man få kämpa rejält om man ska ta den här matchen.


Normalt sett hade jag sagt att det här skulle bli en jämn match och ett spelobjekt att avstå, men nu är förutsättningarna som dem är och då är mitt spel givet här. Jag kommer alltså spela Åkers ML till oddset 1.89 hos betsson. Insatsen kommer att hamna på 7 units och enligt mig är det dagens bästa spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden