Idag blickar jag återigen mina blickar mot Åkers när man idag tar emot Hammarby på hemmaplan. Skillnaden idag är att man spelar i Strängnäs ishall istället för Åkers Sportcentrum. Det kommer bli mycket publik och trots ”bortaplan” för Åkers så ska man vara det starkare laget.

  • Match: Åkers – Hammarby
  • Speltips: Åkers
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18/11, 19.00

aker-strangnasÅkers har jag använt mig av många gånger på olika vis och tänker fortsätta med det idag. Förhoppningsvis fortsätter vi med ett bra resultat från hockeyettan. Idag ska man spela i en annan ishall än den man normalt sett brukar spela i, men det ska inte spela någon större roll trots att man är klart sämre borta än hemma. Det är ingen lång resa och man kommer ha mycket folk på matchen samt sina supportrar där, så i stort sett blir det ingen större skillnad. Åkers är ett lag som på pappret kanske har ett av de klart vassaste lagen offensivt sett i den östra serien. Man har den överlägsna poängligaledaren och gamle SSK-spelaren Tony Lagerström i truppen som är alldeles för bra för den här nivån. Man kan också krydda det med ett par poängmakare till av hög rang i Daniel Despotovic, Nicklas Nilsson och yngre brodern Alexander Lagerström. Man är riktigt bra framåt och kan ställa till det för alla lag. Bakåt är det som är problemet. Senast höll man på att slarva bort en seger borta mot Tierp där man ledde med 6-2, men tappade in till 6-6 i slutet av tredje. Man gick sedan snabbt ifrån till 9-6 och bärgade hem tre poäng. Att släppa sex mål mot Tierp är inte bra, men samtidigt bör de få sig en tankeställare och tänka på hur de agerar i egen zon. Dessutom gör nog Jesper Krigholm i kassen inte en lika blek insats igen. Man har goda chanser idag. Nu är man dessutom helt skadefria vad det verkar som.

hammarbyHammarby har verkligen kommit igång på slutet och har faktiskt kommit upp i fyra raka segrar. Det har dock kommit mot flertalet bottenlag så man kanske inte ska dra för stora växlar över det heller. Det är inget snack om att man är bättre nu än vad man var i början av säsongen då man hunnit spela ihop sig osv, men samtidigt bör vi nog titta på trupperna lagen emellan. Ja, Hammarby är kanske snäppet bättre defensivt och i egen zon om man jämför med Åkers, men man är klart sämre offensivt. Där hoppas jag skillnaden ligger idag. Dessutom är man ett hemmastarkt lag som är betydligt mer sårbara på resande fot, trots att man faktiskt tagit två raka segrar på bortaplan. Idag blir det tufft mot ett hemmastarkt Åkers. Hammarby är alltså bästa hemmalag i hela serien där man skrapat ihop 19 poäng hittills och har +14  målskillnad. Tittar man på deras spel på bortaplan så har man endast 6 poäng och en målskillnad på -19. Det är en fruktansvärd skillnad. Det första mötet vanns av Hammarby med 4-3, men Åkers vann skotten med 51-32. Jag tror på hemmaseger idag.


Åkers är normalt sett mycket bättre än Hammarby och höjer man bara sitt spel defensivt från förra matchen så är det endast Hammarbys målvakt som kan stoppa dem från tre poäng idag. Mitt spel blir alltså Åkers att vinna under ordinarie tid till oddset 1.80 hos bet365. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden