Allettan mellan gå in i omgång två och det finns flera intressanta matcher på pappret. Den ena av matchen jag kommer lägga fokus är på matchen mellan Åkers och Falu. Åkers öppnade med en 9-2 förlust mot Nyköping medans Falu straffslog Huddinge med 5-4. Jag hoppas och tror att det här är dagens bästa spel från hockeyettan.

  • Match: Åkers – Falu
  • Serie: Allettan Mellan
  • Speltips: Falu
  • Odds: 1.85 @ Nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 6/1, 16.00

Åkers åkte på en riktig fet smäll i första matchen borta mot seriefavoriten Nyköping. Visst kändes det redan som en klar hemmaseger, men att det skulle bli hela 9-2 var det nog inte många som trodde. Åkers tog sig med nöd och näppe till allettan och det var varit en minst sagt turbulent säsong. Det har varit ganska likt förra året. Man har blandat och gett. Defensiven är ingen höjdare samtidigt som man har en ganska dålig målvakt för att spela i allettan. Skadorna  har även iår spökat, men man lyckades ändå ta sig vidare, vilket tyder på hyfsad klass iallafall. Premiären mot Nyköping säger det mesta, även om man saknade förstemålvakten Marcus Hansson så var det ingen rolig kväll. Marcus är nu tillbaka, men tror inte det hjälper ändå. Åkers förstaline är helt okej, framförallt är det Christofer Blid som drar upp den. De saknar fortfarande kapten Johnas Persson och även hans duktige broder Jonathan Persson. Båda dessa herrar är riktigt duktiga division ett -lirare och det får ses som två tunga avbräck. Under juluppehållet tappade man också Joakim Hedlund tillbaka till Visby vilket också var tungt. Man värvade in flera olika snubbar, men det känns bara som utfyllnadsspelare. Backsidan är kass rakt igenom och man kommer få det tufft mot två spelskickliga lines i Falu.

Falu vann C-serien trots att de hade en rejäl dipp i mitten av säsongen, men det berodde nog till största delen på att de hade lite skador. Vi kan lugnt konstatera att de har en riktigt hög högstanivå. Deras två första femmor är bland de bästa i mellersta allettan. Fredrik Näslund gjorde två mål tillsammans med Anders Lövdahl  och Anton Östman. Andra femman ledda av Mikael Simons var även dem inne på två av målen framåt. Lövdahl avgjorde matchen på straff. Falu är kanske inte världens bästa lag bakåt, men man är såpass bra framåt att man ska klara av att göra fler mål än Åkers. Men, man är fortfarande bättre bakåt än Åkers. Man har bättre målvakt och ett jämnare lag. Åkers spelar ingen strukturerad ishockey och kommer få det jobbigt  mot Falus två första femmor.

Åkers har problem i egen zon och dessutom skador på två av dem viktigaste spelarna. Falu kör med fullt lag och spetsen ska avgöra. Jag tror på en relativt målrik match som slutar nånstans runt 3-6 till Falu. Näslund och Lövdahl sänker sina motståndare igen. Båda två snittade dryga 2 poäng per match under grundserien så de är stora hot emot alla lag. Nordicbet erbjuder 1.85 på Falu seger och den spelar vi över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden