Idag lördag så väntar match två i playoffet till hockeyallsvenkan. Hemmalaget Åker tar emot dala-laget Borlänge och är stora favoriter. Nu gäller det bara att man klarar av pressen och genomför detta, men det blir ingen lätt uppgift.

  • Match: Åkers – Borlänge
  • Serie: Playoff division 1 
  • Speltips: Åkers
  • Odds: 1.70 @ Expekt 
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 23/2, 15.00

Åker/Strängnäs kommer ifrån en stark prestation i mellersta allettan och ska givetvis vara favoriter. Den första matchen vann man med 3-2 efter att ha hämtat upp och vänt ett underläge inför sista perioden. Den store segerorganisatören hette som vanligt Christofer Blid. Han är en mycket bra spelare för division ett och har även provat på spel i allsvenskan, men lyckades inte riktigt då han inte fick en roll att göra poäng, utan att spela 0-0. Hemma i Åkers får han den tid han behöver och styr deras anfallsspel. Han vann poängligan i allettan där han gjorde hela 31 poäng på 14 matcher. Killen bör få chansen att visa upp sig framåt i en högre serie, men nu är han koncentrerad på spel med Åkers. Tillsammans med Björn Hjärpe och Mats Hjort så utgör de en fruktad förstaline som Borlänge verkligen får se upp med tanke på att den femman var inblandade i alla mål framåt senast. På hemmaplan är Åkers starka och där är det full fart framåt som gäller. Jag tror att Borlänges något tröga backar kommer få problem idag. Åker ska vinna detta enligt mig.

Borlänge var en riktig bergodal-bana under hela säsongen. Man började bra, fick en riktig supersvacka mitt under säsongen, men avslutade helt okej. Nu under fortsättningsserien har man imponerat, men då har man mött mycket sämre lag än dagens motståndare Åkers. Borlänge är inte på nåt sätt ett dåligt lag, men att Åkers som har mött betydligt mycket bättre lag under en lång period har självklart ett mycket högre tempo i sig. Historiskt så har lagen från allettan riktigt enkelt mot lagen från fortsättningsserien. Borlänge är ett gäng brunkare med ett par spelare som sticker ut, men man har fortfarande inte samma spetskompetens som Åkers har och det tror jag kommer avgöra denna match.

Hemmafördel och att Åkers bör ha ett bättre tempo i sig gör att jag lägger fördelen till hemmalaget. Christofer Blid står i en klass för sig. Ska vi säga 5-3? Jag spelar 5 units på Åkers att vinna under 60 minuter till oddset 1.70 hos Expekt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden