Endast fem omgångar återstår av la liga och jag tänkte här ta mig en titt på botten av tabellen, där det är otroligt jämnt i dagsläget. På nedflyttningsplats har vi just nu Almeria samt Getafe, där vi erbjuds ett ganska lockande odds för att ena laget ska trilla ur högstaligan.

  • Spelform: Åka ur la liga 13/14
  • Spel: Getafe
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:30 – 18/4

Getafe hade en hyfsad öppning på den här säsongen då man plockade fem segrar på de första nio omgångarna och placerade sig på den övre halvan av tabellen. Men efter detta har man haft väldigt svårt att finna någon stabil nivå på spelet och man har även halkat längre och längre ner i placeringarna. På de 18 senaste omgångarna så har faktiskt laget bara plockat en seger, detta på Mestalla när man skrällvann över Valencia (3-1) för tre omgångar sedan. Det är målskyttet som grusat rejält i år och det är heller inte särskilt konstigt då uppsättningen anfallare inte får en att slå frivolter direkt.

Man har även haft svårt att komma ihop som ett lag, något som inte heller är särskilt underligt. Lagets stora stjärna är utan tvekan Pedro Leon, som hade en väldigt lyckad sejour i klubben 09/10, en säsong som sedan tog honom vidare till Real Madrid. Men han platsade aldrig hos ”marängerna” och fick återgå till vardagen i Getafe. En fullt duglig fotbollsspelare ska sägas, men där självförtroendet verkar vara lite större än själva kunnandet. Det är ingen spelare som sliter hårt och det var heller ingen direkt överraskning att han hamnade i bråk med Fernando Gago i Real Madrid. Att bygga ett lag kring en sådan spelare är dömt att misslyckats, vilket det även har gjort.

Nu är det skarpt läge för Getafe som i dagsläget ligger på en nedflyttningsplats med en poäng upp till Valladolid på säker mark. Men med det spelprogram som Getafe har kvar så tycker jag att man svävar i rejäl fara, dessutom är formen urusel. Man har kvar att möta Levante (b), Malaga (h), Barcelona (b), Sevilla (h) och derbyt mot Rayo på bortagräs. Fem tuffa matcher där den enda möjliga trepoängarna, som jag ser det, kan komma mot Malaga hemma på Coliseum Alfonso Perez. Man får dessutom se sig besegrade av både Almeria och Valladolid när vi räknar inbördes möten, något som kan bli direkt avgörande i slutändan.


Det faktum att 3 av 5 återstående matcher är på bortagräs tror jag blir avgörande för Getafes framtid. När man dessutom har ett tufft spelprogram så hittar vi nog laget i segundan nästa säsong, detta efter tio raka säsonger i la liga. Bet365erbjuder 1,90 på att Getafe trillar ur och det sätter vi en insats strax under medel på.

/e@sy