Topplaget Ajax bör inte ha några som helt problem med att avfärda bottenlaget Venlo på hemmaplan.

  • Match: Ajax – VVV Venlo
  • Tips: Ajax -2,5 (Asian Hcp)
  • Odds:1,82 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20/2 14.30

Analys:

Ajax har fin form för tillfället med 3-1-1 på de fem senaste matcherna. På slutet har också målen börjat trilla in och dom har faktiskt två st fina 2-0 segrar på hemmaplan i bagaget, bl.a. mot Feyenoord. Ajax ligger trea i tabellen och har nu bara fem poäng upp till topplagen. Det är bara seger som räknas i den här matchen och det skall mycket till för att Ajax skall underskatta motståndet. Truppen är mycket starkare än bortalagets, trots försäljningen av Luiz Suarez. Venlo får se upp med El Hamdaoui och Sulejmani som tillsammans gjort 6 mål på de fem senaste matcherna. Hemmafansen kommer inte nöja sig med 1-0 här utan vill se att Ajax går framåt under hela matchen. Får hemmalaget bara ett tidigt mål här så kan siffrorna rasa iväg ordentligt.

VVV Venlo ligger näst sist i tabellen och har 1-0-4 på de fem senaste matcherna. De två senaste bortamatcherna har slutat med klara förluster (0-3 och 1-6) och dom har haft en mycket tuff säsong hittills. Bortaspelet har dessutom varit riktigt dåligt och laget har på deras 11 matcher på bortaplan bara tagit en vinst mot jumbon Willem II. De har inte heller lyckats hålla nollan på bortaplan och i snitt har dom släppt in 2,45 mål. Det är inte mycket som talar för Venlo i den här matchen och jag tror att dom får svårt att hålla nere siffrorna vid ett tidigt baklängesmål.

Motsvarande möte förra året slutade hela 7-0 till Ajax, bl.a. efter några mål från Suarez. Det kanske inte blir lika stor skillnad idag men 3-0 låter ganska troligt och Ajax -2,5 spelas till medelinsats.

Lycka till!

//Josef