Derby dags och detta är inte vad det tidigare varit, det skiljer mer mellan lagen nu än det gjort tidigare och valet är enkelt.

Match: Ajax – PSV Eindhoven
Spel: Ajax
Odds: 1.68 @ Nordicbet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 19/1 16:00

Ajax har gjort en bra säsong hittills och innan uppehållet visade man en strålande form, fem raka vinster nu och obesegrad på dom tio senaste matcherna totalt. I tabellen ligger man på en andra plats med 37 poäng, endast målskillnad skiljer platserna 1-3 åt. Hemma denna säsong har man spelat 7-1-1 vilket gör dom till det bästa hemmalaget i ligan just nu. Man är ute ur CL och siktar på EL samt den inhemska cupen och så klart titeln i ligan.

ajax-psv

Förväntningarna på PSV denna säsong har varit stora och hittills har man inte motsvarat förväntningarna. I ligan ligger man på en blek sjunde plats 11 poäng efter toppen och slaget om titeln. 2-1-2 på dom fem senaste och borta denna säsong har man varit svaga med 2-2-5. Man har problem i laget dessutom då man saknar en del viktiga spelare vilket inte för situationen bättre, saknas gör Matavz, Toivonen ochWijnaldum, varan den sistnämnda svider extra mycket för tränaren.

Är man ute efter titeln är detta en match man ska vinna hemma, Ajax har det bättre läget, bättre form och framförallt inga problem i laget. PSV har problem i laget då man saknar viktiga spelare, formen är inte den bästa och man har underpresterat hela säsongen. Detta ska bara Ajax vinna, många tror att man vinner med två mål eller fler, jag vågar dock inte spela något annat i denna match än den raka ettan. Jag är övertygad om att man kommer att vinna, men det skulle inte förvåna mig om det är uddamålet man vinner med.