Ajax har dominerat den holländska ligan de senaste åren och i år har man fått en bra start. Nu ställs man mot NAC Breda och jag har saken klar för mig!

Ajax – NAC Breda
Spel: Handicap (0-2) 1
Odds: 1.91 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Ajax är som sagt Hollands stora giganter då man två år i rad tagit hem titeln! Nu är man på jakt efter tredje raka och man har inlett serien okej får man väl säga. 2-2 i premiären mot AZ Alkmaar var en missräkning med Alkmaar är starka i år och kommer bli att räkna med i toppen. I senaste matchen visade man hur starka man är när man körde över stackars Nijmegen på bortaplan med 6-1 och det var förmodligen den islossningen man behövde och jag tror man kör över Breda här av bara farten!

NAC Breda har inlett serien med att spela 1-1 borta mot Willem för att nu senast åka på stryk hemma mot Twente med 1-0. Ingen inledning som imponerar direkt men samtidigt förväntar man sig inte mer av NAC Breda heller som med all säkerhet kommer kämpa nere i bottnen även i år. NAC Breda är inte speciellt starka på bortaplan vilket man märkte tydligt förra säsongen då man hade 2-4-11 som resultatrad. Idag lär man få det svettigt under 90 minuter!

Ajax har rent historiskt haft väldigt enkelt på hemmaplan mot Breda. Förra säsongen slutade det dock 2-2 efter att Ajax tappat en 2-0 ledning med 5 minuter kvar av matchen. Nu lär man vara ute efter revansch! Före den matchen hade man 4 raka segrar där man vann med 3 mål eller fler!

Ajax ser fortsatt starka ut och man har värvat in Göteborgs Tobias Sana som gjorde 2 mål senast i överkörningen mot Nijmegen så han har minst sagt fått en bra start! Man har ett fortsatt starkt lag på pappret och det förvånar mig inte om man för tredje året i rad vinner ligan!
NAC Breda har legat väldigt lågt värvningsmässigt under sommaren då klubben har en väldigt ansträngd ekonomi. Man har tagit upp ett par juniorer och spetsat till truppen med Mark Looms och Thilo Leugers som båda är försvarare men de lär inte göra någon skillnad idag!

Ajax får klara sig utan skadade Sigthorsson och Janssen som är på väg att säljas. Men man har dock Niklas Moisander, Van Der Wiel och Sulejmani tillgängliga för spel och samtliga kommer förmodligen starta här vilket ger Ajax en riktigt stark trupp!