OBS, TIDIGT SPELSTOPP! Det är redan dags för årets första, De Klassieker, då det vankas derby mellan Ajax och Feyenoord. Båda lagen har tunga avbräck inför matchen och jag tar ställning här, häng på!

Ajax – Feyenoord 
Spel: Ajax -1.25 (Asian handicap)
Odds: 1.90 @ Pinnacle
Insats: 5/10
Spelstopp: 12.30

Ajax inledde säsongen på bästa möjliga vis genom att först slå AZ Alkmaar i Johan Cruijjf shaal med 3-2 efter att ha vänt ett 0-2 underläge till seger och därefter körde man över Roda i ligapremiären med hela 3-0 på sin hemmaplan. I senaste matchen mötte man AZ Alkmaar på bortaplan i en väldigt svängig match som till slut slutade med en 2-3 förlust trots att man hade ledningen två gånger. Man visar match efter match att lagets offensiv är fortsatt sylvass men något oroväckande är att lagets defensiv har läckt lite väl mycket bakåt. Förhoppningsvis har laget fått en rejäl utskällning här och kommer betydligt vassare till den här matchen där man ska vinna till varje pris!

Feyenoord som hade en relativt usel försäsong har fortsatt i samma spår även i ligaspelet då man har två raka förluster mot bottengänget Zwolle på bortaplan med 2-1 och nu senast hemma mot topplaget Twente med 1-4. Förlusten mot Zwolle var blytung då man släppte in segermålet på tilläggstid och därefter blev man alltså förnedrade av Twente på sin hemmaplan där man förlorade stort, mycket tack vare två utvisningar som man fick på sina spelare. Nu möter man återigen ett topplag och den här gången är det ett stekhett derby och då håller inte lagets usla spel den senaste tiden. Man lär givetvis höja sig i den här matchen men jag tror inte man räcker till!

untitled
Ajax lagkapten Siem De Jong saknas här men laget är
väldigt kapabelt och jag tror man klara sig fint utan honom.

Ajax får klara sig utan sin lagkapten Siem De Jong som skadade sig i senaste matchen. Utöver honom så fick man även försvararen Ricardo Van Rhijn utvisad vilket innebär att han är avstängd här.
Feyenoord har minst lika tunga avbräck då man fick sin lagkapten och mittback, Stefan de Vrij, utvisad senast så även han missar den här matchen. Man hade sedan tidigare högerbacken Daryl Janmaat skadad och i senaste matchen fick man även hans ersättare, Jordy van Deelen, utvisad så lagets backlinje är väldigt oviss inför den här matchen.

Kort summering: 
Båda lagen kommer till den här matchen utan sina ordinarie lagkaptener och i mina ögon är Feyenoords avbräck tyngre än Ajax som har betydligt större spelaromsättning. För Feyenoord innebär avstängningen och skadan att man kommer med en nykomponerad backlinje till den här matchen och det är aldrig positivt, framförallt inte när man möter seriens kanske bästa lag! När lagen möttes förra året på Ajax hemmaplan så vann Ajax med hela 3-0, liknande siffror här igen?