Ajax hade inga problem att köra över Dinamo Zagreb i bortamatchen senast och jag tror inte heller man kommer ha några problem här. Frågan är inte om man vinner utan med hur mycket man vinner. Häng på!


Ajax – Dinamo Zagreb
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.38 @ 888Sport
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Det ska vara en rejäl klasskillnad i den här matchen. Lagen möttes för någon vecka sedan på Dinamos hemmaplan och då vann Ajax tämligen komfortabelt med 2-0. Det är framförallt på hemmaplan som Dinamo har chans att plocka poäng för i bortaspelet imponerar man inte spelmässigt. Ajax måste vinna den här matchen om man ska behålla andraplatsen i kvalgruppen och i mina ögon talar allt för att man lyckas med detta. Jag väljer handicap spelet då man verkligen fått igång målmaskineriet den senaste tiden. Man har mött Roda i två raka matcher och vunnit båda matcherna enkelt och gjort 8 mål framåt utan att förta sig. Flera spelare har fått upp självförtroendet något snäpp i och med att de gjort mål och Ajax som spelar med fullt självfötroende bör slå tillbaka Dinamo som inte ska ha någon chans här!

Dinamo ligger sist i gruppen med 3 raka förluster och 0-5 i målskillnad på dessa. Om man ska ha en chans att ta sig vidare i Champions League så krävs det seger i den här matchen och som jag skrev ovan så har man inte imponerat spelmässigt på bortaplan och skulle man kliva uppåt i banan så tror jag man kommer gå bort sig då Ajax är ett väldigt spelskickligt lag. Det mesta talar för att hur Dinamo än gör så kommer det krävas att man kliver upp offensivt och då öppnas försvaret upp och Ajax kan vinna den här matchen enkelt, så länge man spikar igen bakåt…