Holmgången mellan Juventus och Real Madrid samt Manchester Citys uppvisning, några av tisdagarnas godbitar. Veckans Champions League-omgång fortsätter ikväll med ytterligare ett par intressanta matcher. Ruggigt viktig kamp i Grupp H där två lag är ute efter att fiska in ett halmstrå till vidare avancemang. Ajax tar emot Celtic inför en svårbedömd match där jag väljer att plocka fram något av en favorit när det ena laget är inblandat. Hörnsparkarna testas ännu en gång.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Ajax – Celtic
  • Spel: Över 10 hörnor
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 6/11

De regerande holländska mästarna Ajax kommer, utöver ett tufft utgångsläge i gruppen, till spel med svag form från den inhemska ligan. Ingen seger där heller sedan man förlorade på Parkhead mot kvällens motstånd där man inte har lyckats plocka mer än en poäng av 9 möjliga.

Hemmalaget saknar Bojan Krkic och Lerin Duarte pga skador. Mittbacken Niklas Moisander är ett frågetecken och kommer testas under matchdagen.

Soccer - UEFA Champions League - Group H - Celtic v Ajax - Celtic Park

Celtic har i vanlig ordning kopplat greppet om skotska Premiership, trots att man fick nöja sig med ett kryss i helgen där fokus har legat på kvällens uppgift. Den första, rejäla nyckelmatchen vanns som bekant hemma i Glasgow där man skulle må bra av att plocka fler poäng mot kvällens motstånd i jakten på att upprepa sin plats i åttondelsfinalen från fjolåret.

Bortalaget kommer till spel utan Scott Brown och Nir Biton som är avstängda. Adam Matthews missar matchen pga skada. Har även funnits frågetecken kring Georgios Samaras, Kris Commons och Mikael Lustig men samtliga ska kunna medverka i kvällens träningspass i Amsterdam.


En poäng kontra tre, båda lagen (troligtvis även Celtic) måste gå för fullpoängaren samtidigt som det skulle gynna båda kombattanterna ifall Barcelona, vilket är ett troligt scenario, slår Milan närmast med 5 poäng på andra platsen i gruppen. Det innebär att något av lagen kommer vara beroende av att gå efter ett resultat från start. Något som eventuellt kan passa det här spelalternativet. Ajax har sitt kortpassningsspel och kvicka yttrar, Celtic försöker spela något rakare och går för inspelen så fort möjligheterna finns där. För skottarnas räkning har den här spelformen nämnts förr där man är oerhört produktivt till följd av lagets spelsätt, om än framförallt på hemmaplan.

8 av Celtics 11 senaste Champions League-matcher (kvalmatcherna är inte inräknade) har landat på minst 10 hörnsparkar, de flesta matcherna med relativt god marginal. 2 av matcherna där man har gått under linan har varit i hemmamatcher mot Barcelona där man fick extremt lite utrymme på motståndarnas planhalva samt en avslagen retur i en åttondelsfinal borta mot Juventus. Det blev 15 hörnor på San Siro (Milan) i den här säsongens gruppspelspremiär medan Ajax har gått 10 (Barcelona borta) och 9 (Milan hemma) hörnor i sina inledande gruppspelsmatcher. Det blev totalt 18 hörnor när de här lagen möttes för 2 veckor sedan.

Spelar medelinsatsen på över 10 hörnor, asian (2-vägs). Innebär att det krävs minst 11 hörnor i matchen, hela insatsen åter om det landar på exakt 10 st.

/Puyol