Barcelona har tagit sig till Holland denna onsdag för ett möte med Ajax i den fjärde omgången av Grupp F. Hemmalaget måste gå för vinst här och det öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Ajax – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Ajax har inte fått någon pangstart på årets Champions League, trots att man bara fått stryk i en av sina tre matcher, en förlust som kom senast mot Barcelona (1-2). I de övriga två matcherna har man nämligen kryssat mot både APOEL (1-1) och PSG (1-1), resultat som man inte plockar några placeringar i gruppen på. Nu är det nio poäng kvar att spela om och man har absolut inte råd att torska den här matchen. Gör PSG sin plikt mot APOEL samtidigt som Ajax förlorar så är holländarna helt borta från fortsatt spel i Champions League. Det borde innebära ett väldigt offensivt hemmalag här, och vi ska komma ihåg att laget gjort mål i samtliga av sina tre matcher. Nu för man förvisso rätt utspelade på Camp Nou, men vi såg på Malmö igår hur mycket hemmaplan kan spela in i en match. Laget har även full målform för dagen med 11 mål på sina tre senaste matcher. Givetvis blir det tuffare att näta här, men Barcelona har inte visat upp något större försvarsspel på slutet.
Inga större avbräck hos hemmalaget som endast saknar mittfältaren Viktor Fischer.

Ajax_Amsterdam.svgbarcelona_200x200

Barcelona har plockat två segrar och inkasserat en förlust så här långt, vilket innebär att man kan säkra fortsatt spel vid vinst ikväll. Laget hade en fantastisk streak i början på säsongen där man inte släppte in ett endast mål på åtta raka ligamatcher. Men den fina sviten bröts ordentligt i El Clasico mot Real Madrid (1-3) och sedan släppte man även in mål mot Espanyol (1-1) i den katalanska supercupen. Som om inte detta var nog så åkte man även på en snöplig förlust hemma på Camp Nou i helgens ligaspel mot Celta Vigo, där Larrivey stod för matchens enda mål. Försvarsspelet har inte varit särskilt stabilt någon gång under säsongen kan jag tycka, där enda riktiga glädjeämnet varit nyförvärvet Jeremy Mathieu. Men fransmannen går skadad just nu och kommer inte till spel idag, vilket förmodligen innebär Mascherano och Bartra på mittbacken. Barcelona släppte in mål mot Ajax senast och innan det så släppte man in hela tre mål på bortagräs mot PSG. Även APOEL skapade en del farligheter på Camp Nou. Men kikar vi offensivt så ska man bara göra mål ikväll med anfallstrion Neymar, Messi och Suarez. Nu gick laget förvisso mållösa mot Celta Vigo i helgen, men det ska nämnas att man hade tre träffar i virket den matchen. Det kommer uppstå ytor för dessa tre herrar när Ajax kliver på framåt, och då ska vi få se ett bortamål.
Förutom Mathieu så stryker vi även Iniesta och Sergi Roberto som går skadade.


Det finns inte mycket att fundera på för hemmalaget här som måste vinna matchen om man ska ha en vettig chans på fortsatt avancemang i turneringen. Nu tror jag inte att man vinner den här matchen, men man ska kunna göra ett mål framåt med stöd från hemmafansen. Sedan tycker jag att det är en självklarhet med ett bortamål från antingen Messi, Neymar eller Suarez. Vi testar därför en insats strax under medel på att båda lagen gör mål!

/e@sy