Vi beger oss till Amsterdam Arena ikväll där det är en måstematch för Ajax som går en hård kamp mot Celtic och Milan om andraplatsen i gruppen. För Barcelona räcker det med en pinne på de två avslutande matcherna för att säkra gruppsegern.

  • Match: Ajax – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Ajax har inte stått för någon större succé i Champions League, men tack vare 1-0 segern mot Celtic i senaste omgången så är man fortfarande med i kampen om fortsatt spel. Man ligger på en tredjeplats i gruppen och plockar man en vinst i dagens match, samtidigt som Milan tappar poäng mot Celtic, så har man ett väldigt bra utgångsläge inför den sista matchen borta mot Milan. Men det blir otroligt tufft att vinna dagens match, trots att Barcelona saknar ett helt koppel av försvarsspelare. Men man har absolut ingenting att förlora och lär satsa offensivt i den här matchen, för vinner Milan mot Celtic är Ajax piskade att ta poäng här. I första mötet mot Barcelona så fick man stryk med hela 4-0, men man vaskade ändå fram en del fina lägen där, dessutom så kostade man på sig att bränna en straff. Man bör vara snäppet vassare på hemmaplan och även fast man saknar en del offensiva pjäser så tycker jag man ska ha bra chans att göra ett mål.

I hemmalaget så stryker vi idag Ligeon, De Jong och Sigthorsson som går skadade, vi sätter även ett frågetecken för Bojan.

barcaajax

Barcelona är som sagt redan klara för fortsatt spel i Champions League, och jag skulle även vilja påstå att man redan är klara som gruppettor. Det innebär att man inte chansar med några småskadade spelare och dessutom så har man en otroligt viktig och svår bortamatch mot Athletic Bilbao i helgen. Vi kan nog därför förvänta oss ett b-lag från gästerna här och då tycker jag att Ajax ska ha bra chanser att näta. Förvisso så höll Barcelona nollan i helgens ligamatch mot Granada (4-0), men det var inte en särskilt imponerande defensiv man visade upp. När man även har Valdes långtidsskadad så är det en klar försvagning i kassen då Pinto tvingas stå. Vidare så är både ordinarie ytterbackar Alves och Jordi Alba skadade och kommer inte till spel. När då även Adriano går skadad så kommer man troligtvis trycka ut Puyol på en ytterback idag. Så många förändringar i backlinjen tror jag kommer sätta sina spår.

Förutom de spelare jag räknat upp så saknar gästerna även Alexis, Messi, Jonathan dos Santos, Afellay och Tello.


Trots få insläppta mål på slutet så har inte Barcelona imponerat defensivt och med dagens alla avbräck så ska Ajax kunna smälla dit en kasse. Samtidigt är inte Barcelona sena på utnyttja sina motståndares misstag och när Ajax måste satsa framåt så kommer man blotta sig i försvaret. Båda lagen gör mål känns därför som ett vettigt spel och får sig en insats strax under medel.

/e@sy