Den andra omgången av franska Ligue 1 när favorittyngda Paris reser till Korsika för ett möte med ett inte lika stort och namnkunnigt Ajaccio. Kvällens bortalag var en besvikelse i premiären och jag tror inte att det här blir någon enkel resa den heller.

  • Match: Ajaccio – Paris SG
  • Spel: Ajaccio +1
  • Odds: 1,75 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00

Det ska sägas att mycket fokus, vilket inte är särskilt konstigt, ligger på kvällens bortalag. Som bekant så har laget från huvudstaden stått för en stor satsning rent ekonomiskt vilket har bidragit till att man har ett antal måltavlor på ryggen och motståndarna kommer inte direkt lägga sig ner och dö inför matcherna, snarare tvärtom. Något som syntes i hemmapremiären mot Lorient där motståndarna klev in helt respektlöst och utnyttjade lagets direkt usla försvarsspel. I slutändan var Zlatan Ibrahimovic skillnaden mellan en poäng och noll poäng, även om det krävdes en straff i slutminuterna för att rädda upp det hela.

För Paris del så saknas fortfarande Thiago Motta på mitten efter en skada han ådrog sig under EM. Thiago Silva får också vänta på sin debut då han har varit borta på landslagsuppdrag med sitt Brasilien (OS samt träningsmatch mot Sverige) då han knappt har kunnat träna med sitt nya lag. Noterbart från den senaste matchen är att tidigare nämnde Zlatan, enligt de senaste rapporterna, inte kommer till spel pga en fotskada. Tråkigt med en artist mindre för oss i TV-soffan, men ännu tråkigare för gästernas del då han var ett monster senast, framförallt under den andra halvleken. Ett plus är dock att man återfår Javier Pastore.

Ajaccio rullar inte direkt med samma budget som kvällens motståndare men det gör inte laget avsevärt mycket sämre. Tillskillnad från Paris så lyckades man vinna sin premiär och dagens trupp kan göra en kamp av det här. Man är ett erkänt hemmastarkt lag i den lilla arenan då man är obesegrat på ön under 2012, och de poängen man har plockat in här bidrog mycket till att man höll sig kvar förra säsongen. Hemmalaget kommer till spel med ungefär samma trupp som senast sånär på Mostefa som är avstängd.

Paris kan mycket väl resa hem med tre poäng, absolut, då man har ett par individualister som har det där lilla extra. Men, som lag har man fortfarande en bra bit att gå och jag räknar inte med att detta projekt ska gå ut och vinna på beställning bara för att man har ett antal vassa lirare och man behöver lite mer tid på sig för att växa och bli mer samspelt. Tränaren Carlo Ancelotti, som klev in mitt under den förra säsongen, har lite att jobba på och man kommer inte ha sin topp under inledningen. Då tycker jag att det känns vettigt att hitta spel på motståndarna då det kommer bli många täta matcher.

Så, jag väljer att spela hemmalaget med ett 2-vägs +1 handikapp (ni hittar spelet under ”fler asian handicap”). Det innebär att man får betalt via hemmaseger eller ett oavgjort resultat samtidigt som man får hela insatsen tillbaka om laget ifråga skulle förlora med uddamålet.

/Puyol