Medan SHL har tagit julledigt fortsätter Hockeyallsvenskan sin resa genom grundserien. Det vankas två matcher under söndagen och det är två formstarka lag som ställs emot varandra. AIK med sex raka vinster mot Vita Hästen som har fyra raka. Vilket lag mäktar med att bygga vidare på segersviten?

  • MatchAIK – Vita Hästen
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 2,04 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 13/12, 16:00

AIK tuggar vidare på i toppen av Hockeyallsvenskan och formen går inte att klaga på. Med segern över Mora senast tog laget poäng för den åttonde matchen på raken, varav sju segrar har det blivit av dessa.
AIK är seriens formstarkaste lag med tretton poäng på dom fem senaste matcherna och efter trettioen omgångar står laget på sextiofyra pinnar. Det ger stockholmarna en andra plats i Hockeyallsvenskan med tre poäng bakom överraskningslaget Tingsryd. Som däremot har en match mer spelad.
Inte nog med att AIK ligger i topp av serien har laget också öst in mål. AIK har gjort överlägset flest mål av samtliga motståndarna och med hundratolv mål snittar laget hela 3,61 mål framåt per mach.

Hemmaplan är en plats som AIK trivs oerhört bra denna säsong. Femton hemmamatcher, fjorton segrar och endast en förlust. Det gör det inte så oväntat att AIK är seriens bästa hemmalag. Målen rasar in också in på Hovet och med målskillnaden 65-31 snittar AIK sina hemmamatcher på 6,4 mål. AIK har gjort flest mål av samtliga hemmalag.
Det går dessutom inte klaga på hemmaformen utan segern mot Mora sist betydde lagets sjunde raka hemmaseger. Noterbart är att nio av lagets femton hemmamatcher har resulterat i att både hemmalaget och bortalaget gjort minst två mål.

AIK V.S vitahasten_200

Vita Hästen har kommit igång igen och segern mot Asplöven i den förra omgången betydde lagets fjärde raka seger. Inte nog med det så har laget poäng i åtta raka matcher, varav att Vita Hästen har gått segrande i sju av dessa.
Formen är det inget fel på alltså, totalt elva poäng av dom femton senaste möjliga och Vita Hästen är seriens femte formstarkaste lag.
Med den fina poängskörden har Vita Hästen skaffat sig en säkrare tabellplacering och befinner sig i dagsläget på en sjätte plats med fyrtiosju inspelade poäng efter trettioen omgångar.
Mål är däremot inget laget överglänser med. Sjuttiosex kassar framåt är blott tolfte flest av fjorton lag. Ett målsnitt på 2,45 mål framåt per match.

Bortaspelet har varit upp och ner från lagets sida. Endast en trepoängare på femton försök. Däremot har laget tagit poäng i åtta av dessa femton bortamatcher.
Borta formen är god nu också efter rånet mot Mora borta i den senaste bortamatchen, då laget kunde avgå med segern efter straffar, 5-4. Segern betydde den tredje raka bortasegern.
Vita Hästen’s bortamatcher har det blivit fjorton poäng. Det gör laget till seriens tionde bästa bortalag.
Vita Hästen har släppt in betydligt fler mål på bortaplan än på hemmaplan. Målfabrikationen framåt är likvärdig som hemmaspelet. En målskillnad på 37-47 ger ett målsnitt på 5,6 mål per match.

Säsongens tredje möte av fyra.
Hittills har lagen spelat en varsin hemmamatch. Premiärmötet på Hovet slutade med en hemmaseger för AIK med 4-3.
I möte nummer två vann AIK inne i Himmelstalundshallen med 3-2 efter övertid.
Lagen har möts sex gånger sen Vita Hästen och AIK hamnade i samma serie. Det har resulterat i att båda lagen har gjort minst två mål på varandra i fem av dessa sex möten.

Två formstarka lag ställs emot varandra.
Dessutom har båda lagen en grym offensiv den sista tiden. AIK har öst in mål under hela säsongen och gör flest mål av samtliga. Vita Hästen har fått igång målskyttet på framförallt bortaplan och har mäktat med tretton mål på dom fyra senaste matcherna.
Båda lagen jagar högre placeringar och formen på båda lagen bäddar för en riktigt bra match. AIK kommer till spel med poäng i sju raka matcher, varav sex segrar i dessa medan Vita Hästen är snäppet värre med poäng i åtta raka matcher, varav segrar i sju av dessa.
Mellan lagen blir det oftast minst två mål från vardera håll. Sen förra säsongen har lagen möts sex gånger och båda lagen har gjort minst två mål i fem av dom sex mötena. Båda mötena den här säsongen har slutat med minst två mål från vardera håll.
Två lag med ett högt självförtroende och inne i ett bra mål stim bäddar för en händelserik match och mängder av målchanser.
Därav kan jag inte låta bli att spela att båda lagen gör minst två mål till 2,04 hos Unibet.