Bortasvaga Trelleborg reser till Stockholm för att försöka ta första bortavinsten sedan början av Maj. AIK bör vinna detta enkelt och känns som en bra bank.

  • Match: AIK – Trelleborg
  • Tips: 1 (1×2)
  • Odds: 1,55 @Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp 16.30 21/8

Analys:

AIK har bra form med 3-0-2 på de fem senaste matcherna. Hemma är man starka och hade, innan förlusten senast mot Elfsborg, 4 raka vinster på hemmaplan. Formen har varit lite svajig på slutet mycket beroende på om T. Bangura skulle stanna i klubben eller inte. Nu har han lämnat och hans ersättare Karikari gjorde mål direkt senast mot Norrköping och det kan vara ett tecken på att formen är på väg uppåt igen. På hemmaplan brukar man skapa tillräckligt många chanser för att vinna mot bottenlagen och som jag ser det är bara ett par felaktiga domslut som kan störa AIK. Skadeläget ser bra ut och det är egentligen bara Pavey och Karlsson som saknas.

Trelleborg kämpar för sin överlevnad i botten och tar sina flesta poäng på hemmaplan. Formen är inte särskilt bra då laget har 2-0-3 på de fem senaste matcher och de två vinsterna har kommit på hemmaplan. På bortaplan har laget 6 raka förluster och där har inte mycket stämt för skånelaget. Defensiven har varit lagets största problem och Trelleborg har släppt in hela 20 mål på deras fem senaste bortamatcher. Trelleborg förlorade senast hemma mot Helsingborg och nu skall man alltså ta sig an ett annat topplag, dessutom på bortaplan. Jag tror att det blir alldeles för svårt för Trelleborg som saknar massor av kvalité i försvarsspelet.

AIK har snabba, kvicka och duktiga forwards som kommer att få många målchanser mot detta svaga Trelleborg. Oddset är godkänt då det bör bli en säker hemmaseger här.

Lycka till!

//Josef