Match två i bäst av fem spelas under torsdagskvällen mellan AIK – Tingsryd. En matchserie som nykomlingen Tingsryd har kopplat greppet om efter seger i första matchen. Hur klarar gästerna av att komma till ett publikfyllt Hovet med 1-0 i matchserien?

  • MatchAIK – Tingsryd
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: AIK
  • Odds: 1,85 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 3/3, 19,00

AIK V.S tingsryd

Match nummer ett spelades i Småland och i Nelson Garden Arena. En match som blev som tippat på förhand väldigt jämn och målsnål.
Första perioden var jämn och och avvaktande. Perioden slutade dessutom 0-0 och AIK vann skottstatistiken med 8-6.
I period två skulle matchens viktiga mål komma. Det kom efter 7.16 in i perioden och det var hemmalaget Tingsryd som kopplade greppet. Matchen fortsatte vara jämn efter det men inga mer mål föll i mellanakten.
I slutperioden gick AIK för kvitteringen. Möjligheten kom i spel med en man mer på banan. Men istället var det Tingsryd som gjorde det viktiga 2-0 målet med en man i utvisningsbåset.
En storspelande Johannes Jönsson såg till att AIK inte fick in pucken trots tjugoåtta skott på mål utan höll nollan och N. Enberg satte slutresultatet 3-0 i tom kasse.

Summerat var det en som lagens fyra tidigare möten en mycket jämn och taktisk match. Det avgörande blev målvakterna där J. Jönsson klev fram och blev en stor matchvinnare för sitt lag. Att AIK blev nollat här inte till vanligheterna när laget under grundserien var det lag som gjorde flest mål var ett bakslag för steget mot SHL.

Totalt nu fem möten under säsongen.

01.03.16 HOC Tingsryd AIK 3 : 0
27.01.16 HOC AIK Tingsryd 4 : 3
(3 : 3)
02.12.15 HOC Tingsryd AIK 1 : 2
(1 : 1)
08.11.15 HOC AIK Tingsryd 2 : 3
15.09.15 HOC Tingsryd AIK 2 : 1

Tingsryd har nu 3-2 i inbördesmöten mot AIK och har vunnit samtliga matcher under ordinarie tid, till skillnad för AIK som ”bara” har besegrat Tingsryd efter straffläggning.

Lite av en måstematch.
0-1 i matchserien och nu är det upp till bevis för AIK. Laget har definitivt inte råd att hamna i ett 0-2 underläge i matchserien för att laget ska vinna två matcher i Nelson Garden Arena ser jag som nästan omöjligt.
Nu kommer chansen att kvittera matchserien och med kvällens förutsättningar ska det bli en hemmaseger.
Fansen har slutit upp och kommer komma till Hovet. Under gårdagen var det över femtusen biljetter sålda och det lär sannerligen landa in ytterligare ett par tusen innan matchstart.
För det är många som vill se AIK spela på hemmaplan. Ett hemmalag som bara förlorade tre matcher av tjugosex i hemmahallen under hela grundserien. AIK besitter en otrolig kapacitet och på hemmaplan är laget nästan omöjliga att rubba.
Nu är pressen på AIK. Seger måste det bli för att förlora den Hockeyallsvenskafinalen och möta ett lag från Slutspelsserien med positiv trend är inget ypperligt läge.
Det vet AIK-spelarna om och laget har laddat om till en match där segern ska bärgas. Tingsryd är ett bra bortalag men har laget styrkan att kunna rubba AIK ikväll på Hovet? Jag tror inte det.
Jag spelar en hemmaseger till 1,85 hos William Hill.