En släpande match i Hockeyallsvenskans fyrtiotredje omgång. Mötet mellan AIK – Sundsvall är verkligen ett botten mot toppen möte. AIK kan återta serieledningen vid fullpott medan Sundsvall ligger hopplöst sist med hela tjugotvå poäng upp till säker mark. Kan vi förvänta oss ett hemmalag som sätter fullfart direkt och går för en tidig ledning?

  • MatchAIK – Sundsvall
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Mål innan 09:59? JA 
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 2/2, 19,00

AIK går fram som en ångvält i Hockeyallsvenskan och stormar snabbt fram mot den Hockeyallsvenskafinalen. Laget besegrade Vita Hästen med 5-3 på bortaplan i den förra omgången och AIK vann därmed sin femte raka match. Inte nog med så har AIK även mäktat med att tagit poäng i nio raka seriematcher och har dessutom gått segrande ur åtta av dessa nio.
Trots det har laget inte serieledningen i egna händer utan nykomlingen Tingsryd tog över serieledningen igår och har tre poäng mer än stockholmarna med en match mer spelad.
AIK’s framförallt största styrka den här säsongen har varit offensiven. Hela hundrafyrtiofem mål framåt, vilket är flest till antalet och ger ett målsnitt på 3,45 mål per match.

Hemma på Hovet är AIK otroligt starka den här säsongen. Av tjugo hemmamatcher har det bara blivit två förluster och annars hela ARTON vinster. Otroligt starkt facit och laget har totalt spelat ihop femtio poäng på hemmaplan och är seriens andra bästa hemmalag.
Formen på hemmaplan är också strålande med fyra raka vinster efter att just serieledande Tingsryd åkte på stryk med 4-3 efter straffar i lagets förra hemmamatch.

AIK V.S sundsvall

Sundsvall ligger pyrt pyrt till och siktet är inställt på kvalspel. Laget har endast en seger av dom tio senaste omgångarna och bara tre vinster på dom tjugo senaste omgångarna. Ett otroligt skralt facit och man förstår varför Sundsvall ligger överlägset sist.
Laget har bara spelat till sig trettiosex poäng efter fyrtiotvå omgångar och har elva poäng upp till nästjumbon Asplöven och hela tjugotvå poäng upp till Björklöven som är på rätt sida om strecket.
Sundsvall’s största problem som nykomlingar är att defensiven inte har fungerat. Laget har släppt in allra flest mål tillsammans med Asplöven, hundratrettiosju stycken. Det gör att laget snittar 3,26 insläppta mål per match och det håller inte för en nykomling.

Spelet på bortaplan är inte mycket att hurra över. Sex segrar av tjugotvå försök. Totalt nitton inspelade poäng på bortais och Sundsvall är därmed seriens allra sämsta bortalag tillsammans med än en gång Asplöven.
Problemet Sundsvall har på bortais är återigen försvarsspelet. Flest insläppta mål av alla lag på bortaplan och med -33 i målskillnad är det förståeligt att segrarna uteblir.
Formen på bortaplan är inte heller speciellt het. Fem poäng tagna av dom arton senast möjliga, varav en ynka seger.

Dags för det fjärde och sista mötet för den här säsongen.
Dom tre tidigare mötena har alla samma utgång. AIK har vunnit samtliga fighter och det med storartad stil. Det har verkligen visats vilka som går för spel i SHL mot vilket lag som är nykomlingar. Målskillnaden efter tre möten 16-2 talar sitt tydliga språk.

06.12.15HOCAIKSundsvall7 : 1
24.10.15HOCSundsvallAIK0 : 3
19.09.15HOCSundsvallAIK1 : 6

Notera att det har fallit minst ett mål inom tio spelade minuter i samtliga tre tidigare möten.

Full fart direkt från hemmalaget?
Jag förväntar mig en matchbild där ett formstarkt och ett lag med gott självförtroende kommer sätta full fart direkt ut mot ett sargat Sundsvall som både dras med en del skador, men även ett rejält stukat självförtroende. Det är klasskillnad mellan dessa båda lag och AIK är ett av seriens bästa hemmalag och möter ett av seriens absolut sämsta bortalag.
Av AIK’s tio senaste hemmamatcher har det blivit minst ett mål inom tio minuter i sex stycken. Anmärkningsvärt är att det har blivit minst ett mål under den första perioden i nio av dessa tio hemmamatcher.
På bortaplan för Sundsvalls del smäller det som oftast direkt. Sex bortamatcher av dom tio senaste har det blivit mål inom tio minuter.
Vi lägger därtill att mellan AIK – Sundsvall har det blivit minst ett mål i samtliga tre möten den här säsongen innan klockan hunnit slagit 10:00.
Med ett hemmalag som jagar serieledningen och öser in mål mot ett bortalag som får förlita sig på kontringar och kommer få några kontringsmöjligheter när AIK satsar framåt i matchens inledning. Vilket verkligen öppnar för att det bör falla ett tidigt mål även i den här matchen.
Mitt spel blir alltså att vi får se minst ett mål innan klockan slagit 10:00 till 1,70 hos Unibet.