Med tanke på att gårdagens NHL satt så pass fint som den gjorde så har vi råd att slaska bort några units på detta. AIK tar emot Sundsvall hemma i Hovet och som jag ser det så har ena laget blivit för stora favoriter här. Det är inget slaskspel detta, utan jag tror verkligen att laget uppifrån norr kan skrälla.

  • Match: AIK – Sundsvall
  • Speltips: Sundsvall ML
  • Odds: 4.00 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 19.00

aik_200AIK leder kvalserien och har tagit åtta av nio möjliga poäng efter tre spelade matcher. Första matchen vann man hemma med 3-0 mot Södertälje, men var stundtals utspelade och får tacka Robin Rahm för de tre poängen. I andra matchen mötte man Västervik på hemmaplan och vann med 4-1. En match som enligt rapporter var väldigt jämn, men AIK utnyttjade ett par individuella misstag från Västervik under en kort stund i den andra perioden och vann matchen på det. Senast gjorde man en helt okej bortamatch när man besegrade Tingsryd på straffar, men ändå inte övertygande. Självklart är det starkt att vinna alla tre matcherna utan att kanske spela bra, men man har gjort det lite på motståndarnas bekostnad. AIK är ett lag som sämst ska vara i hockeyallsvenskan och det kommer man vara för man kommer att klara sig kvar, frågan är väl bara när man har avgjort serien. Idag tror jag man kommer få det betydligt tuffare än många tror då kanske hela hockeyettans bästa lag kommer på besök. Ett lag som dessutom kanske har ett material för att spela i samma serie som AIK. Bolagen har gjort dem till favoriter, men också löjligt stora favoriter. Hemmalaget har inte övertygat spelmässigt och kan få det jobbigt mot ett disciplinerat och underskattat (av bolagen) Sundsvall.

sundsvallSundsvall har nog inbringat många kronor till oss spelare under säsongen. Tittar man på helheten så har den varit grym. Man har fram tills förrförra matchen inte förlorat en enda match under ordinarie tid på hela säsongen och det tyder på styrka. Man har inte övertygat framåt, men man har en sån bra defensiv och tyngd i sitt spel att de är väldigt svåra att få hål på. Målvaken Magnus Åkerlund har varit grym hela säsongen och han är den som kan ta dem upp till allsvenskan. Materialet har man verkligen med flera rutinerade spelare som Jonathan Hedström, Mathias Månsson, Tommy Enström och Johan Svedberg. Det kanske inte är några poängmaskiner, men med den rutin man har så ska man helt klart kunna spela på en högre nivå än hockeyettan. Sundsvall förlorade som sagt i omgång två under ordinarie tid, men det var också den första under hela säsongen. Att man ska förlora igen känns dock ganska långt borta. Nu möter man dock AIK och det kan bli deras tuffaste match på säsongen, men kvalitén finns där och jag blir verkligen inte förvånad om man plockar med sig minst två poäng ikväll. AIK är rätta favoriter, men Sundsvall är bättre än bolagen tror.


AIK ska vinna detta, men ett ML-odds på 1.25 rör vi absolut inte. Sundsvall kan mycket väl ta det här om man spelar lika disciplinerat som vanligt. Mitt spel med låga insatsen blir Sundsvall ML till oddset 4.00 hos bet365 som är klart högst på marknaden. Insatsen stannar idag på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden