Spelomgång 7 av världens främsta innebandyliga fullbordas denna måndagkväll med ett riktigt klassikermöte i Solnahallen. AIK drabbar samman med Storvreta där jag anser att det ena laget bär på ett större favoritskap än vad jag hade förväntat mig.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: AIK – Storvreta
  • Spel: Storvreta dubbelchans
  • Odds: 1,85 @ Nordicbet
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.15 28/10

Efter några tyngre säsonger med missade slutspel efter en pågående generationsväxling så ser AIK ut att gå mot ett bra år. Ett par intressanta nyförvärv har spetsat till truppen ytterligare där man nu toppar tabellen tidigt. Efter en inledande missräkning, med endast en poäng i hemmapremiären mot nykomlingen Sirius, så har man nu radat upp segrarna där man har vunnit 5 matcher i följd. Granlo var senast i raden där Gnaget vann med uddamålet här i Solnahallen.

Sedan tidigare saknar hemmalaget Daniel Thorsson på backplats.

443f12c4dba4a6aa6efab460f6a335df

Storvreta är ute efter revansch även dem där man hade ett misslyckat fjolår efter att ha missat SM-finalen. De senaste säsongernas stora dominant har ett givet mål där man har den framgångsrika truppen intakt vilket även har fyllts på med storspelaren Rickie Hyvärinen som har levererat omgående med i snitt 2,5 poäng/match. Formstarkt även här där man stoltserar med 4 raka segrar.

Hannes Öhman har haft problem med ett lår, i övrigt kommer bortalaget till spel med i stort ordinarie manskap där man nu återfår en av världens främsta, Mika Kohonen, som nu är klar med rehabiliteringen av sitt krånglande knä.


Jag är något förvånad över oddsfördelningen. Jag vill lyfta fram bortalaget som landets mest kompletta lag där jag anser att grundkapaciteten hos Uppsala-laget ska vara högre än motståndets, om än med inte alltför bred marginal. Efter att ha vunnit guldet tre år i följd (2010, 2011 och 2012) har jag varit något tveksam till hur pass motiverat Vreta kan vara i enskilda  bortamatcher under serielunken. Den faktorn lär dock inte saknas ikväll sett till gammal rivalitet där jag förväntar mig att gästerna ska prestera. Man har även visat upp en bra förmåga i att få med sig resultaten från Stockholm och Solna där man har undvikit förlust (under ordinarie speltid) i 6 av de 7 senaste matcherna här.

AIK har gjort det väldigt bra så här långt där jag förväntar mig att laget ska tillhöra toppskiktet när vi väl summerar seriespelet. Samtidigt har man inte testats alltför hårt, undantaget Warberg precis i inledningen där motståndet, med ett nytt spelsystem och tveksam defensiv, besegrades efter ett jämnt drama i västkusten. Utöver det har matcherna och segrarna kommit till mot lag utanför slutspelsplats samt ett traditionellt sett bortasvagt Granlo. Förväntar mig en tuffare prövning här där jag anser att man övervärderas något inför detta möte.

Anser att Svenska Spel är mer korrekta i sin bedömning med 2,1 mot 2,2 där bortalaget att ta poäng inte ger mer än strax över 1,5 där. Storvreta att ta minst en poäng spelas strax över medel till 1,85.

/Puyol