Hockeyallsvenskans sjuttonde omgång avslutas idag med matchstart 18:30 då seriens näst sämsta hemmalag tar emot seriens sämsta bortalag, AIK vs Oskarshamn. Otroligt viktiga poäng som står på spel. Vilket lag ror hem segern?

  • Match: AIK – Oskarshamn
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: AIK
  • Odds: 2.10 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 26/10, 18:30

AIK kommer med en seger i ryggen efter att ha besegrat topplaget Almtuna med 3-2 efter förlängning i förra omgången. Matchen spelades på bortaplan för stockholmarna. AIK släppte in 1-0 redan efter 51 sekunder in i den första perioden. Men trots en mindre bra andra period av AIK med bara tre skott på mål så vände AIK för en stund till ledning 2-1. Men Almtuna kvitterade och vi hade ett lika läge även efter den tredjeperioden. Med femton sekunder kvar av förlängningen avgör AIK med spel i powerplay och vinner matchen med 3-2 och får stopp på två raka förluster.

AIK har på sina sexton spelade omgångar tagit ynka sjutton poäng. Det leder till att laget ligger sist i Hockeyallsvenskan och är fyra poäng upp till närmsta lag Oskarshamn och fem upp till Södertälje som ligger ovanför strecket.

Hemma på Hovet har AIK inte fått den utdelning laget hade trott eller hoppats på. Med åtta spelade hemmamatcher så har AIK bara tagit tio poäng på hemmaplan och är seriens näst sämsta hemmalag. En statistik på tre segrar, varav en efter förlängning, fem förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 22-26.
AIK’s senaste hemmamatch var mot Asplöven. En match där AIK var med och hade 3-3 med mindre än fem minuter kvar. Men slarv och dylikt ledde till att Asplöven satte två snabba till 5-3 och kunde sedan avgöra med 6-3 i tom bur. Noterbart att det var AIK’s första poängtapp på fyra matcher och laget hade tre raka segrar på hemmaplan.

AIK kommer äntligen med en skadefri trupp och såhär säger AIK’s coach inför matchen ”Nu får det vara nog, vi ska vända nu och har haft ett snack om det i omklädningsrummet, säger han inför mötet.”

aik_200V.S Ik Oskarshamn

Oskarshamn kommer till spel med en seger i ryggen. Laget besegrade i förra omgången BIK Karlskoga med 4-0 på hemmaplan. Efter ett snabbt 1-0 mål i den första perioden och ett sent mål i den andra perioden hade Oskarshamn ett grymt utgångsläge inför den sista perioden. Där small det 3-0 direkt och även 4-0 kom innan ens sju minuter var spelade av den sista perioden. Resultatet stod sig matchen ut och Oskarshamn bröt sin tre långa förlustsvit.

Oskarshamn har på lagets sexton spelade matcher spelat till sig 21 poäng och har endast ett poäng upp till Södertälje som ligger ovanför kvalstrecket. 

Bortaplan är inget Oskarshamn drömmer om. Med åtta spelade bortamatcher och endast fyra inspelade poäng så är Oskarshamn seriens sämsta bortalag. Med en statistik på två segrar, varav båda efter övertid/straffar och sex förluster och en målskillnad på 15-28.
Oskarshamn’s senaste bortamatch var mot Karlskrona och där föll laget med 4-1. Noterbart att det var Oskarshamn andra raka förlust på bortaplan.

Oskarshamn kommer till spel utan Pispanen, Morin och Ljungkvist.

Ett möte hittills den här säsongen.
Det resulterade i ett tennisresultat. Matchen spelades i Oskarshamn och hemmalaget Oskarshamn körde över AIK och vann med hela 6-1.

Tre viktiga poäng som står på spel.
Trots att serien fortfarande är relativt ung så vill varken AIK eller Oskarshamn ligga där lagen ligger. AIK som är jumboplacerade har haft ett riktigt seriöst snack om att nu vänder laget på den här skutan och ska börja närma sig topplagen. Till AIK’s fördel så är årets serie otroligt jämn och trots att AIK ligger sist har laget endast tretton poäng upp till serieledarna.
Jag tror AIK kommer att ta sin andra raka seger därför att:
1: AIK spelade inte en superb hockey i förra matchen mot Almtuna. Trots delvis dominans för hemmalaget så kunde AIK för en gångs skull vinna en match där laget inte alls var lika bra som motståndarna. Det betyder otroligt mycket.
2: AIK har full spelartrupp där alla spelare är tillgängliga och då har AIK ett bra lag. (är väl typ första gången för säsongen truppen är skadefri)
3: Nu möts seriens näst sämsta hemmalag mot seriens SÄMSTA bortalag och Oskarshamn är verkligen ett utav seriens mindre bra bortalag om vi går igenom flera säsonger. Oskarshamn trivs inte på bortais och tar stor del av sina poäng på hemmaplan. Nu får AIK ett kanonläge att efter ha spelat bra på hemmaplan i dom senaste omgångarna att studsa in på segertåget.

AIK får inte bättre chans än såhär att kunna haka på dom övriga lagen. Poängen börjar bli viktiga men med en skadefri trupp är AIK’s trupp bättre än Oskarshamn och med seriens sämsta bortalag på besök ser jag att AIK visar vad laget är kapabla till och vinner mot ett något sargat Oskarshamn. 
Mitt spel blir AIK till 2,10 hos Unibet.