Under söndagen fortsätter den allsvenska omgången med en del matcher, och vi får bland annat möjligheten att bevittna en intressant tillställning på Friends Arena, där Örebro kommer på besök. Nykomligen har offensiva bekymmer och tycker att chanserna för hemmalaget att hålla den defensiva nollan intakt är goda.

  • Match: AIK – Örebro
  • Spel: AIK hålla nollan 
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 13/4, 15:00

Örebro kommer ifrån en lyckad säsong ifjol där man gjorde vad förväntningarna krävde, då man tog en av två direktplatser upp till landets högsta serie. Dessutom har man adderat en hel del intressanta och spännande namn till truppen och tre av dessa kommer faktiskt direkt ifrån dagens motståndare. Spelarna är nämligen Robert Åhman-Persson, Daniel Gustavsson och Crespo Kamara. Den sistnämnda är man bekant med sedan tidigare då spelaren tillhört klubben på lån. Nu har han dessvärre ådragit sig en allvarligare skada och är frånvarande ett tag.

Med Per-Ola Ljung som tränare är man ett lag med god organisation där försvarsspelet kommer i allra första hand. Det var genom denna spelidé man odlade stora framgångar i fjol och man var Superettans bästa lag vad gäller försvarsspel. Det är något man utan tvekan kommer ha stor nytta av under denna säsong också, vilket får mig övertygad om att man har de medel som krävs för att säkra ett nytt kontrakt. I denna tillställning kommer man lägga mycket av fokus på det man är bra vilket som sagt är de defensiva bitarna. Mot ett aggressivt hemmalag kommer man få kunna lägga relativt lite energi på den offensiva planhalvan, och när dessutom lagets stora målgörare, Kamara, är otillgänglig känner jag mig hyfsat övertygad om att man inte hittar in i målprotokollet.

aikörebro

Även om AIK lyckades vinna föregående match som var mot Gefle på Strömvallen påminner årets inledning av serien väldigt mycket om förra årets. Man saknar fortfarande en viss kreativitet och har dessutom lämnat stora luckor bakom sig i försvarsspelet. Det var oerhört viktigt att man trots risigt spel lyckades hämta hem en trepoängare och med den vinsten i bagaget kan man nu agera på ett lugnare vis under söndagens batalj. Naturligtvis kommer man likväl vara offensiva och attackera hemma på Friends Arena, men jag är övertygad om att tränarteamet noga poängterat vikten av att inte lämna för stora ytor bakom sig i denna match.

Det kommer att vara hemmalaget som står för väldigt mycket av bollinnehavet. I den här matchen har jag svårt att se att man skulle släppa motståndarna på speciellt många farligheter, och väl där är jag mycket tveksam om Örebro har tillräcklig precision och kyla för att förvalta dessa.

                                                                                                                                          

Örebro har inlett säsongen på perfekta möjliga sätt med full pott efter två omgångar. Nu tror jag dock att AIK visar upp de kvalitéer man har och avfärdar bortalaget tämligen simpelt. Här blir det ett spel på att man inte släpper in mål till oddset 2,10 hos Bet365.

/Mikel