Vi tar oss till nationalarenan i Stockholms utkant där ett hemmastarkt AIK, med två tunga avbräck, ska ta sig an ett formstarkt Norrköping. Hemmalaget AIk har vunnit samtliga matcher på hemmaplan i år och det har sett bra ut offensivt, nu tar man sig an ett formstarkt Norrköping som blandat och gett nåt oerhört men offensiven har sett vass ut hela tiden vilket inte försvarsspelet gjort alla gånger. man kommer som outsider och tror det kan passa dom.

  • AIK – Norrköping
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.67 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

AIK har spelat bra när man varit på hemmaplan och det har sett riktigt bra offensivt ganska ofta. Senast mot Hammarby skapade man inte så mycket i första halvlek men man höll i spelet ändå, för att sen i andra halvlek ta över totalt och dominera resten av matchen som man vann med 2-0 till slut. Då var det derby, nu är det åter till den vanliga matchen och jag tror man med självförtroende i ryggen kommer gå ut och göra sin grej och visa sina hemmafans varför man hör hemma i toppen. En som såg bra ut senast i derbyt var Mohamed Bangura och vi lär nog få se han i startelvan denna gång. Även inhoppande Henok Goitom kom in och förändrade allt i derbyt senast och lär väl starta denna gång.

Man saknar dock sin bäste mittback i form av Per Karlsson som är skadad, dessutom saknar man en annan tung pjäs på centrala mittfältet i form av Ebenezer Ofori samt förstemålvakten Patrik Carlgren och dessa är tre tunga avbräck, men man har ganska bra bredd och nu är nyförvärvet Dickson Etuhu åter i truppen igen efter skada. Och framåt så har man ju Fredrik Brustad, Henok Goitom och Mohamed Bangura som alla har form just nu.

aik_200   norrköping

Norrköping har börjat årets Allsvenskan i rykande fart både offensivt och defensivt. Det har verkligen varit upp och ner och ett exempel på det är när man vann borta mot Halmstad med 0-3 för att sedan förlora hemma mot Elfsborg med 1-4, där man brände massor av chanser. Sedan blev det torsk borta mot Helsingborg med 3-1 för att sedan ha 3 raka vinster mot Gefle hemma (4-1), Häcken borta (0-2) och nu senast i derbyt hemma mot Åtvidaberg (2-1). Som sagt, mycket upp och ner. Men nu har man ändå 3 raka segrar och man har självförtroende på topp och kan gå in i matchen helt utan press men ändå göra sin grej, eller falla igenom totalt igen som man ju gjort i upptakten.

Till matchen mot AIK saknar man flera spelare och det är Arnór Ingvi Traustason, Marcus Sahlman och Niklas Bärkroth som är skadade. Sedan har man en avstängd spelare i form av innermittfältaren Daniel Sjölund. Återstår att se hur pass mycket dom kommer saknas. Tror inte man vinner matchen, men man kan mycket väl göra något mål i alla fall.


AIK har verkligen spelat bra på hemmaplan och man har många bra spelare, trots det faktum att man har två tunga avbräck. De offensiva spelarna har bra form och jag tror man kommer få en rolig eftermiddag. Men Norrköping har bra form och gjort mycket mål framåt, såväl släppt in mycket mål. Man är ganska sårbara på kontringar vilket AIk mycket väl kan utnyttja. Även Norrköping har tunga avbräck. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.67. Insatsen blir högre än medel här. Kämpa!

/ L’orso