AIK har inlett säsongen något skakigt medan Malmö set något stabilare ut. Idag lär det bli en riktigt tight och het match mellan tippade guldfavoriterna. Jag tror målskyttet lossnar för såväl Malmö som AIK i den här matchen…


AIK – Malmö FF
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 2.15 @ Nordicbet
Insats: 4/10
Spelstopp: 19.05

AIK har inlett Allsvenskan med 1 förlust borta mot Åtvidaberg och två oavgjorda matcher mot Elfsborg och Syrianska. Mot Elfsborg stod man för en riktigt vass insats när man spelade 2-2 på Borås Arena. Man hade mycket energi i spelet och fantasin flödade men när man sedan mötte Syrianska på nybyggda Friends Arena var det spelet som bortblåst. Man var kanske tagna av stundens allsvar men resultatet 0-0 är inte okej i en hemmapremiär på en nybyggd arena mot ett Syrianska som kommer få en tuff säsong i Allsvenskan. Sedan var det dags för borta match mot Åtvidaberg och den matchen förlorade man med 1-0 och nu måste AIK verkligen börja ta poäng för att inte halka efter toppen för mycket redan i inledningen av säsongen.

Ikväll ställs man mot Malmö FF och det är givetvis ett tungviktsmöte mellan två guldtippade lag och då lär man höja sig rejält och göra en minst lika bra insats som man gjorde mot Elfsborg. Ännu har inget mål gjorts på Friens Arena och AIK vill givetvis bli först att göra mål på sin nya arena och hemmafansen suktar efter 3 poäng. Det är full fart framåt som gäller för AIK som kommer göra allt för att spräcka nollan på Malmö här!

Malmö FF har inlett säsongen med 1 oavgjord och 2 segrar på sina tre matcher. I premiären spelade man 1-1 hemma mot ett hårt krigande Halmstad och där Malmös ineffektivitet i avsluten förstörde festen för dem. Offensiven var dock bra och fantasin i anfallen var helt okej och i matchen efter när man mötte Åtvidaberg på bortaplan satte man sina chanser igen och vann med klara 3-1 och i senaste matchen vann man mot Kalmar FF med 1-0. Nu är det dags för en av årets tuffaste men samtidigt roligaste bortamatcher för Malmö FF och Malmöfansen. Det är första matchen på Friends Arena för dem och man vill givetvis sänka AIK på deras nybygge!

Malmö har en riktigt vass offensiv där Hamad alltid dominerar på mitten och anfallsparet Rantie/Eriksson är sylvassa när de får chansen. Jag tror man löser minst 1 mål på AIK här som inte imponerat i defensiven. Malmö har gjort mål i samtliga 3 matcher denna säsongen och man lär göra mål igen!

Viktige försvararen Pontus Jansson saknas eventuellt
i kvällens match för Malmö FF.

AIK
får tillbaka viktige anfallaren Goitom i anfallet från start igen vilket är ett plus. Man saknar dock Niklas Backman ikväll igen.
Malmö hade stora problem mot Kalmar senast då förstemålvakten Jonas Dahlin fick ryggskott och Pekalski drabbades av diskbråck samtidigt som urviktige mittbacken Pontus Jansson var febersjuk. I matchen sedan klev såväl Erik Johansson som mittbacksersättaren Alexander Blomqvist av med skador. Som det ser ut idag så missar samtliga dessa matchen förutom eventuellt Pontus Jansson som kanske kommer till spel för Malmö om hans feber har gått ned tillräckligt.