Detta är den match som många under lång tid såg fram emot och utsåg på förhand som den tillställning som skulle avgöra Allsvenskan 2015. Det kan komma att säkras ett SM-guld på Friends Arena under söndagen, men det är bara ett lag som är med i den bataljen. Tycker att oddset för ett dubbelchansspel på bortalaget är för högt, och provar detta med en hög insats.

  • Match: AIK – Malmö
  • Spel: Malmö +0,5
  • Odds: 1,61 @ pinnaclesports
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 17:30, 5/10

Om vi börjar med hemmalaget som är AIK, så måste man tyvärr ta och konstatera att man åter igen gjort en säsong som enbart kan definieras som en besvikelse. Detta ansågs på förhand som året när man skulle vinna ett efterlängtat SM-guld. Dock återspeglade det scenario från tidigare år med en dålig start, och så hamnade man på efterkälken. Dessutom kan man nu lägga till att försvarsspelet varit oerhört skakigt – något som annars brukar vara Solnalagets stora styrka. Man har släppt in 37 mål, vilket är en siffra alldeles för hög för ett lag med ambitioner om SM-guld.

Som sagt, denna match utsågs för länge sedan som den som skulle avgöra guldstriden. Detta skulle vara en riktig seriefinal där vinnaren i matchen till sist skulle bli vinnaren i kampen om Lennart Johanssons pokal. Dock kommer det inte bli den häftiga fajten som man först trodde. Medan ”Gnaget” vikit ner sig så har Malmö hittat tillbaka till segerreceptet, som man under augustimånad tappade bort. Visserligen har man börjat bygga upp Friends Arena som en spelzon där man är oerhört svårslagna, om vi nu bortser från den blunder man stod för mot Halmstad för en liten tid sedan. Nu är det dock ett helt annat typ av motstånd, och matchen kommer definitivt bli en jämn sådan. Hemmalaget är dock inne i en väldigt negativ period, och när man nu endast har Europaplatser att kämpa om måste det kännas väldigt tomt.

Skåningarna har gjort en säsong som det nästan inte går att sätta ord på. Man kommer med all sannolikhet att försvara sitt SM-guld, och man har dessutom kvalificerat sig för Champions League-gruppspel. Väl inne i det har man nu plockat hem en seger mot Olympiakos. Oerhört imponerande, minst sagt. Man har nu möjlighet att säkra guldet helt och hållet, och det kan man göra på Friends Arena. Jag är helt övertygad om att det är tillräckligt med motivation för MFF-spelarna för att man ska stå för en bra insats.

Nästintill varje spelare i Malmö befinner sig i en oerhört bra form för tillfället, och således när man ställs mot ett formsvagt motstånd kan jag inte se att man inte åker härifrån med minst en poäng. Att Anton Tinnerholm är avstängd och missar matchen är ett tungt avbräck, men för hemmalagets del är det värre som Ofori otillgänglig samt nyligen fått Henoik Goitom och Sam Lundholm skadade.

                                                                                                                            

AIK befinner sig i en dålig period just nu, medan Malmö har lyckats toppa formen igen. De befinner sig i två helt olika stadier, och bortalaget kan dessutom säkra ett SM-guld. Jag kan inte se att man skulle förlora på Friends Arena under söndagskvällen. Jag spelar Malmö +0,5 till 1,61 hos Pinnaclesports.

/Mikel