Den absolut sista omgången av Allsvenskan spelas denna söndag innan vi väntar in ett uppehåll på dryga halvåret. Ett fåtal lag har fortfarande något att spela om där en mästare ska utses samtidigt som vi ännu inte vet vilket lag som tvingas kvala för att hålla sig kvar. En svårläst match på förhand sett till att bortalaget är beroende av resultat från annat håll, och där någonstans skulle jag vilja koppla ihop en spelarspecial av intresse.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan, Sverige
  • Match: AIK – Malmö
  • Spel: Pontus Jansson, att bli varnad
  • Odds: 4,50 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 15.00

Inte mycket att orda om för Malmös del efter poängförlusten tidigare under veckan. Man har inte längre guldet i sikte på samma sätt och man måste vinna dagens svåra bortamatch samtidigt som Elfsborg måste tappa poäng hemma mot ett avslaget Åtvidaberg. För AIK:s del är det här den absolut sista matchen på Råsunda, vilket det har varit mycket fokus kring från föreningen och dess supportrar. Man är sedan någon omgång tillbaka borta från guldstriden och det känns nog skönt att serien tar slut nu då matchandet ihop med Europa League samtidigt som man ska ordna goda resultat i Allsvenskan är svårt.

AIK kommer till spel utan den avstängda duon Helgi Danielsson och Per Karlsson. Hos Malmö saknas Ricardinho som är avstängd. Matias Concha som hade varit ett alternativ är osäker.

Hemmalaget känns något slitet, men lär vara taggat inför den sista matchen på Råsunda. Bortalaget har allt att spela för men kan påverkas på ett negativt sätt av resultatet i Borås. Alltså en väldigt svårläst match även för bolagen när oddsen väl släpptes. Började då leta efter diverse spelalternativ för mindre insatser där den här lockade utefter ett troligt scenario.

Pontus Jansson värvades till MFF för ett antal år sedan, då som forward, men skolades sedan om och får idag ses som en av Allsvenskans absolut bästa mittbackar. Spelaren som jag väljer att fokusera på drar sällan på sig några kort och han orsakar inte alltför många frisparkar heller då han allt som oftast läser situationerna väldigt bra. Han är absolut ingen ful spelare, men han är orädd och är en riktig vinnarskalle, och just den vinnarskallen i kombination med märkbar irritation kan leda till att det brinner till, något vi såg i slutet av ödesmatchen mot Örebro i torsdags.

Inför den senaste omgången var han en av ett par spelare i laget som riskerade avstängning till den här matchen vid kort men han klarade sig – något han inte borde ha gjort och domaren var väldigt generös i minst två situationer.

Jag tror att delar av den här matchen, när resultatet i Elfsborg-Åtvidaberg går emot en och guldet försvinner allt längre bort,  kommer präglas av hopplöshet hos dagens bortalag. Det är den främsta aspekten, nog för att AIK:s anfall annars är svårspelad nog och Malmös försvarslinje har en tuff uppgift framför sig.

________________________________________________________________________

Pontus Jansson är en av spelarna i farozonen och det skulle inte förvåna mig om han blir inblandad i någon tuff situation under matchens gång. Att han får syna ett gult kort liras med en låg insats.

Testar även det röda kortet med minimal insats till 30 ggr pengarna. Spelas med 0,5/10 units. Går att hitta på Unibet även den.

/Puyol