Här har vi ett toppmöte där AIK jagar efter guldet fortfarande men där man troligen måste vinna här då det inte är många matcher kvar nu och 3 poäng upp till Norrköping och Göteborg. Malmö jagar dock fortfarande en Europa-plats och måste ta en seger även dom för att den drömmen ska vara vid liv. Defensiva avbräck i AIK och avstängning på mittfältare i Malmö. Jag tror vi får se två lag som vill framåt och där ingen är nöjd med ett oavgjort resultat.

  • AIK – Malmö
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

AIK förlorade derbyt borta mot Hammarby senast med 0-1 efter ett mål i slutminuterna, och därav gled guldet en aningen ur handen. Men vinner man här så har man såklart fortfarande chansen även om Norrköping och Göteborg ligger i förarsätet. Så det är ju klart att man knappast är nöjda med 1 poäng här utan man kommer få för 3 poäng. Och på hemmaplan är man ju väldigt starka och extremt målfarliga. Att man nu möter ett annat lag som också måste vinna gör ju att det kommer bli en öppen match detta.

Att man själva har mittbacken Jos Hooiveld skadad ser jag som ett stort avbräck då det är han som styrt upp defensiven sen han kom tillbaka till AIK nu i somras. Sedan har man avstängningar på Kenny Pavey och Ebenezer Ofori, även det avbräck för laget. Sedan är det frågetecken på anfallarna Fredrik Brustad och Mohamed Bangura men även Stefan Ishizaki och Noah Sonko-Sundberg. Troligen är alla tillgängliga ändå. Men kan bli rörigt och det bådar gott för överspelet tycker jag.

AIK       Malmö

Malmö har ryckt upp sig nu i höst om man jämför med våren där man inte alls var med. Nu är man ändå med och har chans på Europa, men då krävs vinst här och tränare Åge Hareide kommer säkert ställa upp med starkast möjliga startelva eftersom han inte behöver tänka på någon Champions League nästa vecka. Så räkna med ett hungrigt Malmö som kommer till Friends Arena för att vinna. Men man måste se upp med AIK då dom är väldigt hemmastarka och har all motivation i världen att vinna också. Att det sen är 2 av dom 3 lag som ligger höst i Ö2.5 måls-ligan kan ju aldrig vara något negativt. Båda har nämligen 17 av 26 matcher med minst 3 mål i.

Men man gör det utan mittfältaren Enoch Kofi Adu som är avstängd. Det ser jag som ett avbräck defensivt helt klart. Men offensivt har man det bra ställt där flera spelare kan avgöra matcher. Men kanske är man aningen trötta efter genomköraren mot Real Madrid nu i veckan.

————————————————————————————————————————————————————–

AIK förlorade senast vilket innebär att man nu måste gå för 3 poäng extra mycket, vilket gör att det kommer finnas ytor defensivt. För där har man fått superviktige backen Jos Hooiveld skadad, även frågetecken på hans ersättare. Offensivt så är Goitom fortsatt farlig. Malmö måste även dom vinna för att hålla Europa-drömmen vid liv till nästa säsong, men det kan finnas en viss trötthet efter genomköraren mot Real Madrid i veckan. Dock har man kvalité nog att göra minst 2 mål här. Öppen match att vänta helt klart. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso