En kväll med full omgång i Hockeyallsvenskan där sju matcher står på menyn. I kvällens match möts två kandiderade topplag. Ett AIK som inte har börjat säsongen bra men har börjar hitta steget i rätt riktning möter nu ett formstarkt Malmö som har tre raka segrar i bagaget. Målfest?

  • Match: AIK – Malmö
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,73 @ Nordicbet 
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 14/10, 19.00

Tre segrar på lagets fyra senaste matcher. Ja, det är AIK’s facit och laget har börjat knappat in i tabellen efter den besvärliga säsongsinledningen.
AIK som i senaste omgången besegrade Västerås med 2-1 på bortaplan. Trots att laget hade ett gäng skador så vann laget. Mycket tack vare ett otroligt bra bortaspel och spelade en klassisk bortamatch genom att stänga motståndarnas ytor och inte tillåta några målchanser.
Nu har AIK för första gången den här säsongen tagit två segrar i rad.

AIK är trots sin stigande form kvar i bottenträsket i tabellen. Med tretton inspelade poäng på tolv matcher så ligger AIK på en trettonde plats men med bara ett poäng bakom laget ovanför Björklöven. AIK är ett av seriens sämsta lag på att hålla tätt bakåt hittills. Med 38 insläppta mål på dessa matcher snittar AIK 3,16 mål bakåt per match.

Hemma på Hovet har inte spelet klickat. Men efter fyra förluster på hemmaplan kom första hemmasegern. Då mot BIK Karlskoga som besegrades med 5-3 och laget vann även sin senaste hemmamatch. Då mot Vita Hästen med 3-2. Noterbart därifrån var att AIK ledde med 3-0 innan ens halva matchen.
Med totalt åtta inspelade poäng på sex hemmamatcher så är AIK seriens tolfte bästa hemmalag. Med en statistik på två segrar, fyra förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 16-18.

AIK är hittills det lag tillsammans med Rögle som har släppt in mest mål på hemmaplan och AIK snittar sina hemmamatcher på 5,6 mål per match.
Av AIK’s sex spelade hemmamatcher så fyra matcher slutat med över 4,5 mål. Noterbart är att om vi räknar med övertidsspelet så har AIK’s alla matcher landat på minst fem mål.

Kan komma till spel:
(testas på värmningen)
19 David Lillieström-Karlsson
24 Johan Andersson
50 Robin Olsson
56 Dennis Nordström
92 Michael Nylander

aik_200v.s malmo_200

Malmö trummar vidare i Hockeyallsvenskan och satsar stenhårt mot SHL-spel nästa säsong. 
Nu närmast kommer laget från en komfortabel 6-2 seger hemma mot BIK Karlskoga. En match som avgjordes i den andra perioden då Malmö gick från 1-0 till 4-1.
Segern var därmed Malmö’s tredje raka.

Trots den fina formen så ligger Malmö några poäng bakom dom absoluta topplagen. Med 20 poäng på tolv matcher så är Malmö femma i tabellen med fyra poäng upp till serieledarna Vita Hästen och Mora.

Malmö är absolut ett av seriens mest kreativa lag, Det har verkligen offensiven visat hittills under säsongsinledningen. Med 38 mål framåt så är Malmö det lag som har gjort näst flest mål i serien.

Bortaspelet har inte riktigt kommit igång ännu. Men en seger i senaste bortamatchen mot svårspelade Karlskrona med 3-0.
Malmö har tagit sex poäng på fem bortamatcher vilket gör laget till seriens åttonde bästa bortalag, Med en statistik på två segrar, varav en efter övertid, tre förluster, varav en efter övertid och en målskillnad på 12-11. Det ger ett snitt på 2,4 mål framåt per match och 2,2 mål bakåt per match.

AIK ska spela sitt spel och visa att laget bestämmer på hemmaplan.
Två lag med stigande formkurvor och alla poäng är viktiga. Framförallt för AIK som missade en del efter den iskalla inledningen. Nu har skutan sakta men säkert börjat åka åt rätt riktning och AIK har börjat fått fart på alla lagdelar. Speciellt på offensiven i dom två senaste hemmamatcherna då laget har gjort totalt åtta mål framåt. Möter nu ett Malmö som inte riktigt fått till spelet på bortaplan där defensiven har varit bra men målskyttet har inte riktigt lossnat ännu. Men med tre mål framåt mot svårspelade Karlskrona är ett bevis på att laget kan göra mål på bortais. Sen är Malmö ett kreativt lag som gillar att spela offensivt. Där trettioåtta mål på tolv matcher säger en del!

Nu med två lag som är på uppgång igen och har hittat målet så ser jag överspelet på 4,5 mål som ett bra spel. AIK som kommer gå ut med visa att Hovet är deras samtidigt som Malmö har åkt till Stockholm för att ta tre poäng. Det kommer troligtvis bjudas på en fartfylld hockey med massvis med målchanser och irriterat spel.
Jag spelar därmed över 4,5 mål till 1,73 hos Nordicbet.