Näst sista omgången av den svenska superligan i innebandy knackar på dörren med några viktiga matcher som avgör vilka lag som når slutspelet. Just det här mötet är direkt avgörande för vilka lag som tar de sista platserna bland de 8 som får göra upp om SM-guldet. Här förväntar jag mig en jämn match där jag ger det ena laget större chanser än vad oddsfördelningen pekar mot.

  • Match: AIK-Linköping
  • Spel: Linköping
  • Odds: 3,05 @ Bet24
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00 11/3

7. Linköping 24 matcher +1 ms 35 poäng
———————————————————————
9. AIK 24 matcher +8 ms  32 poäng

Med 2 omgångar kvar skiljer det alltså 3 poäng mellan lagen när de ska göra upp i Solnahallens parkettgolv. AIK, som har varit en av stormakterna inom svenska innebandy i många år, kan gå mot tidig vila medan Linköping, som tog sig till slutspel som nykomlingar ifjol, kan upprepa bedriften på nytt.

Bara för någon vecka sedan kunde AIK till och med ramla ur högsta serien. Man har dock tagit de poängen som krävdes, eller det är snarare bottenkonkurrenterna som inte har tagit tillräckligt många av samma vara för att kunna gå ikapp. Målet var då att hålla sig kvar och nu har man alltså tittat uppåt i tabellen, kanske lite för tidigt enligt mig.

Precis som väntat fick AIK det tufft från start. Man har tappat alldeles för många nyttiga spelare samtidigt som man knappast har värvat in någon spelare som kan vara den där ”skillnaden”. Man har bytt tränare under säsongens gång och några gamla spelare från lägre divisioner har valt att komma in och hjälpa till nu mot slutet.

Jag är absolut inte förvånad över att Linköping är här på nytt. Man har inte den bästa truppen, men en väldigt jämn sådan med några spetsar som t.ex. Martin Karlsson som har spelat till sig en landslagsplats. Man har även en väldigt bra målvakt som borde nämnas oftare, då han är en av dom som kan klä på sig matchvinnarrollen.

Linköping är ett tungt och fysiskt lag som är jobbigt att möta, och jag tycker att dom passar AIK dåligt. Tror inte att det är någon slump direkt att just Linköping har vunnit de två senaste lagen emellan.

AIK fick Kim Nilsson skadad i den senaste matchen samtidigt som Karl-Johan Nilsson har rehabtränat under veckan. Det var sagt att den förstnämnde skulle missa dagens match men jag förväntar mig att han är med i truppen. Det här är dock de två bästa och viktigaste spelarna i laget och går dom med skadekänningar och inte för hundra procent så är det bara fördel Linköping.

Jag förväntade mig en jämnare oddsfördelning där framförallt Bet24 sticker ut. Anser att Linköpings chanser att näst intill säkra sin slutspelsplats är större än vad siffrorna visar. 3 ggr är högt. En bortaseger under ordinarie speltid liras.

/Puyol