Båda lagen vann sina Europa League matcher i veckan. Nu ställs man mot varandra i ligan och jag anser att det är klar fördel det ena laget!


AIK – Kalmar FF
Spel: AIK -1 (Asian Handicap)
Odds: 2.25 @Bet365
Insats: 6/10 Units
Spelstopp: 18.30

Båda lagen spelade som sagt i Europa League i torsdags och AIK vann sin match hemma mot Lech Poznan med imponerande 3-0 medan Kalmar vann hemma mot Young Boys med 1-0. Båda segrarna imponerar men båda lagen hade stor fördel av sin hemmaplan. Det är även den fördelen jag vill lyfta fram i den här matchen då AIK är starka hemma på Råsunda medan Kalmar är rent ut sagt usla på bortaplan.

AIK ligger trea i Allsvenskan och har bara 5 poäng upp till serieledande Elfsborg. Motståndarna Kalmar ligger på den andra delen av tabellen då man är 12:a i tabellen. AIK är lite svårbedömda formmässigt då man spelar som ett helt annat lag på sin hemmaplan än vad man gör på bortaplan. Man tog dock en mycket viktig seger borta mot Mjällby i senaste bortamatchen så formen känns bra med 3 segrar och 1 förlust på lagets 4 senaste matcher. Kalmar har sämre form då man senast spelade 1-1 hemma mot Sundsvall och före det blev man överkörda av Elfsborg på bortaplan. Man har 1-1-2 som resultatrad på de 4 senaste matcherna och man imponerar inte spelmässigt.

AIK har 4-4-0 som resultatrad på sin hemmaplan och 12-6 i målskillnad på dessa. Man har 4 raka segrar i Allsvenska mot topp 7 lag som Åtvidaberg, Häcken och Norrköping och noterbart är att man vunnit över både Häcken och Norrköping med 2 mål eller fler! I torsdags körde man som sagt över starka Lech Poznan från Polen med 3-0 och nu väntar betydligt enklare motstånd…

Kalmar imponerar som sagt inte på bortaplan där man har 2-2-4 som resultatrad och usla 5-12 i målskillnad. Senast blev man totalt utspelade av serieledande Elfsborg som vann med 3-0 på sin hemmaplan. Man lär ha fått en rejäl utskällning av Nanne Bergstrand efter den matchen men frågan är om det hjälper mot ett formstarkt AIK på deras hemmaplan…

AIK kommer till spel med bästa laget medan Kalmar har bekymmer med avstängningar på Emin Nouri och Archford Gutu! Båda lagen har givetvis Europa League spel i tankarna. AIK vann som sagt sin match med 3-0 och har lite andrum medan Kalmar FF ska försvara sin 1-0 ledning mot ett tuffare motstånd i Young Boys på torsdag.

AIK känns som det starkare laget i den här matchen och jag tror man vinner. Eftersom man har vunnit på övertygande vis den senaste tiden så känns det som ett bra spel att lira handicap spelet i den här matchen där man vinner om AIK vinner med 2 mål eller fler. Vinner man med uddamålet får man pengarna tillbaka.