Ett AIK i form tar på söndagen emot ett Kalmar och här tror jag vi får se en hemmavinst, dock finns det risk för baksmälla direkt efter ett derby med all den energi som tas ut i en sån match och så vidare. Men jag tycker man är så mycket bättre än just Kalmar, framförallt på hemmaplan. Och Kalmar blandar och ger mycket. Man gjorde en riktig skitmatch senast mot Sundsvall hemma men gjorde en bra match borta mot Helsingborg innan. Men här ska man normalt sett inte ha en chans mot ett formstarkt AIK.

  • AIK – Kalmar
  • Spel: AIK & Över 2.5 mål
  • Odds: 2.30 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

AIK kommer från en skön derbyseger mot tvillingklubben Djurgården (1-0) i måndags där man fick spela med 1 man mindre en hel del på grund av rött kort. Men man lyckades ändå göra mål och sedan var matchen i stort sett över. Djurgården hade ingenting efter mål, eller man hade ingenting i 2a halvlek. I första halvlek så var dock AIK tillbakapressade stundtals och hade domaren med sig i några lägen. Innan derbyt så vann man mot Norrköping borta med 1-2 och innan dess Elfsborg med 4-3 på hemmaplan. Nu möter man ett betydligt sämre lag i Kalmar och kan inte tänka mig nåt annat än seger här trots att man har lite problem med spelare borta. På hemmaplan är man oerhört starka och man har gjort minst 2 mål i alla förutom mot Djurgården senast även om chanserna till 2 mål fanns. I 7 av 10 hemmamatcher har man vunnit samtidigt som det blivit minst 3 mål i matchen. Oftast har man gjort 3 mål själv men även släppt in en del mål.

Till matchen mot Kalmar så kan vi stryka mittbacken Noah Sonko-Sundberg som blev utvisad i derbyt mot Djurgården. Dessutom är mittbackarna Per Karlsson och Sauli Väisänen skadade, så även ytterbacken Alessandro Pereira. Såklart långt ifrån optimalt på backsidan att ha så många borta. offensivt ser det dock bra ut och man har två enormt formstarka spelare i Mohamed Bangura och Henok Goitom som säkert kan göra 2 mål var mot Kalmar ifall det vill sig väl. Samarbetet dom emellan har blivit riktigt bra. Dock frågetecken kring Stefan Ishizaki, som byttes ut i derbyt, men kan förmodligen spela ändå mot Kalmar.

aik_200     kalmar

Kalmar kommer från en dålig insats där man förlorade mot Sundsvall hemma med 0-2. Och innan dess vann man borta mot Helsingborg med 1-2 och innan dess förlust mot Häcken med 3-0 på bortaplan. Man blandar och ger helt enkelt. Men på bortaplan denna säsong har man visat flera gånger hur dåliga man är. endast 7 poäng på 9 bortamatcher är såklart för dåligt och nu går man upp emot seriens bästa hemmalag som bara tappat poäng i 1 hemmamatch, annars vunnit samtliga. Och Kalmars akilleshäl, nämligen defensiven, kommer få en hel del att göra mot AIK vars offensiv är deras styrka. Det kan mycket väl bli en storseger för AIK. Men jag tycker man har en chans nu när AIK saknar 4 backar, så det gäller att såra dom defensivt för offensivt så är Kalmar rätt skickliga stundtals.

Dock har man ju David Elm skadad till denna match även poängkungen Jonathan Ring. Sedan finns det en del frågetecken kring försvarsspelare och mittfältare, men troligen så lär alla vara tillgängliga ändå. Kalmars taktik kan inte vara att komma hit och tro att man kan försvara hem 1 poäng, tror jag aldrig funkar mot ett offensivt skickligt AIK i riktigt bra form.

—————————————————————————————————————————————————————

AIK är seriens bästa hemmalag med 9 vinster och 1 oavgjord. Man öser in mål på hemmaplan men släpper även in en del. Men med enormt formstarka anfallare plus 4 backar som är borta låter det logiskt om AIK vinner samtidigt som matchen bjuds på minst 3 mål. Kalmars svaghet är defensiven vilket inte är direkt uppmuntrande mot ett offensivt lag som AIK här, men Kalmar har även en fin offensiv som kan ställa till det för AIK om det vill sig väl. Dock räcker man normalt sett inte till ändå och matchen kan mycket väl sluta 2-1 såväl som 3-0, 4-0. jag skiter hur den slutar bara AIK vinner och det bjuds på minst 3 mål. Jag spelar därför AIK att vinna + Över 2.5 mål, och vi får ett odds på 2.30. Insatsen är strax över medel. Spelet hittas under fliken ”Mål”. Jobbba!

/ L’orso