Då var det dags för sista omgången av Allsvenskan för AIK som tar emot Helsingborg. I många ögon är den här matchen säkerligen avlägsen men det är faktiskt en hel del som står på spel här. Jag har hittat två spel i den här matchen som känns riktigt bra på förhand!

AIK – Helsingborg
Spel: Först till 2 mål: AIK
Odds: 2.20 @ William Hill

Insats: 5/10
Spelstopp: 15.00

Spel: Kennedy Igboananike gör mål i matchen
Odds: 2.30 @ William Hill

Insats: 4/10
Spelstopp:
15.00

AIK stod för en riktigt bra insats senast när man fullständigt körde över stackars Brommapojkarna med hela 6-0 på bortaplan. Kennedy hade lekstuga i den matchen och formen känns på topp för honom. Han har gjort 13 mål i Allsvenskan den här säsongen vilket gör att han är 1 mål efter ledarna Tobias Hysén och dagens motståndare Imad Khalili som också går för skytteligaseger. Jag håller AIK som favoriter till att vinna matchen mot ett defensivt försvagat Helsingborg och därför känns målskyttespelet på Kennedy väldigt spelvärt till oddset 2.30!

AIK vann som sagt enkelt mot BP i förra matchen och innan dess hade man 3 raka segrar och innan det spelade man 2-2 i derbyt mot Djurgården så formen är riktigt bra för AIK som givetvis vill avsluta säsongen på topp. När man dessutom ställs mot en toppkollega i Helsingborg så vill man givetvis trycka till dem ordentligt och bevisa att man är Sveriges näst bästa lag efter Malmö FF som är klara svenska mästare. Formen är på topp för laget som dessutom gör mycket mål för dagen och hemma Friends Arena är man ruskigt tunga att möta. Man har 8 segrar, 5 oavgjorda och bara 1 förlust på sin hemmaplan den här säsongen och nu ställs man mot ett desperat Helsingsborg som måste gå offensivt och som dessutom har problem i sitt bortaspel… AIK lär ha hand om bollen större delen av matchen och klarar man inte utnyttja de lägen man får när man styr spelet så lär man kunna utnyttja de lägen man får att kontra på Helsingborg. Om AIK når upp i samma tempo och fart som senast mot BP så vinner man den här matchen tämligen enkelt…

Helsingborg har haft stora problem i sitt försvarsspel under hösten och det visade man återigen i senaste matchen när man hade ledningen mot Kalmar FF hemma med 2-0 men lyckades tappa hela matchen till förlust med 2-3 sista 20 minutrarna. Det är inte bara lagets backlinje som står för det usla försvarsspelet utan det är hela kollektivet då man släpper in många mål på kontringar och sekvenser där man tappar bollen i fel lägen offensivt. I den här matchen mot AIK så måste man framåt för det är bara seger som räknas i matchen och det lär öppna upp bakåt igen hos Helsingborg som kommer köra lite ”bära eller brista” i den här matchen. Man måste framåt och man måste göra mål om man ska nå Europa League platsen samtidigt som Blåvitt förlorar sin hemmamatch mot Norrköping. Frågan är hur motiverade Helsingborg är om Göteborg tar en tidig ledning i sin match? Jag tror utan tvekan AIK kommer gå segrande ur den här matchen och man lär göra 2 mål framåt på ett defensivt svagt Helsingborg som dessutom saknar försvarsspelare här…

657
Kennedy Igboananike visar vägen för AIK idag!

Helsingborg saknar fortsatt  Christoffer Andersson, Robin Simovic och May Mahlangu här plus att man har ordinarie mittbacken Loret Sadiku avstängd. Lägg därtill att man har sent test på David Accam som inte är helt kry.

Kort summering:
Helsingborg måste framåt för seger i den här matchen och det lär öppna upp dem bakåt och med tanke på hur många mål laget släppt in på kontringar så lär man få problem här. Jag tror utan tvekan AIK kommer gå segrande ur den här matchen och man lär göra 2 mål framåt på ett defensivt svagt Helsingborg som dessutom saknar försvarsspelare här.  AIK är i bra form och har visat fin målform den senaste tiden då man gjort 2 mål eller fler i 4 av lagets 5 senaste matcher! Man ställs mot ett Helsingborg som släppt in 2 mål eller fler i 7 av lagets 8 senaste matcher… AIK lär vilja avsluta snyggt inför sina hemmafans plus att Kennedy lär vara stekhet i matchen då han går för seger i skytteligan!