Ännu ett cupderby i Stockholm när AIK tar emot Hammarby på Friends, dessa lag möttes ju även förra året i cupen. Då gick Bajen segrande med 1-2. Nu är det helt andra förutsättningar och AIK jagar revansch och man har sett bra ut såhär långt i cupen, framförallt offensivt tycker jag det ser väldigt spännande ut. Samtidigt ska vi säga att Hammarby haft problem defensivt med tidiga insläppta mål och så vidare. Tror AIKs tyngd blir för mycket för Bajen som måste ladda om till ett nytt derby.

  • AIK – Hammarby
  • Spel: AIK över 1.5 mål
  • Odds: 1.917 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.30

AIK vann sin grupp ganska lätt och man gjorde en hel del mål. Ändå kändes det som att det var i underkant. För man brände även en hel del chanser. Men man kan väl säga som så att offensivt ser det mer än bra ut just nu i AIK. Flera hungriga spelare och flera som vill bevisa att dom förtjänar en plats i startelvan.

På fredagsträningen så läste jag att Avdic och Affane såg väldigt taggade ut. Sedan tidigare har jag sett att Brustad känns som han steppat upp en aning. Sen har man även Markanen som kommit tillbaka och nyförvärvet Yasin, samt Eliasson på kanterna. Just nu tror jag inte att man sportsligt sett saknar Bangura och Goitom, återstår att se ifall man på långt sikt gör det. Sen ska vi säga att man kommer komma in till detta cupderby väldigt förberedda och revanschsugna efter att ha blivit utslagna av just bajen förra året. Man borde ha lärt sig läxan. Jag tycker man är det klart bättre laget här med en offensiv som ser riktigt bra ut för stunden.

Vi stryker Etuhu som är i England på grund av familjeskäl. Sen lite frågetecken på Hooiveld. Men annars är truppen intakt där skadeläget bara blivit bättre och bättre av de senaste rapporterna att döma.

AIK    hammarby

Hammarby gjorde en sisådär insats i sin grupp där man hade tur att man fick poäng mot Syrianska i första matchen, för att sen göra en sisådär insats men bra avslutning mot Ljungskile. Och sen sin bästa insats i derbyt förra söndagen mot Djurgården. Men ska vi kolla vilka lag man mött så är det inte direkt några lag med mycket kvalitet just nu. Djurgården hade ju flera spelare borta som är givna i startelvan. Och sen var det två superettan-lag.

AIK är ett topplag i Allsvenskan så det är steg upp i nivå nu. Och visst man fick väldigt bra självförtroende efter att ha slagit Djurgården, men att ladda om till ännu ett derby ställer jag mig tveksam till även om man säkert kan visa hjärta i den matchen. Kvalitetsmässigt så håller jag dock AIK som det betydligt bättre laget. Och när Bajen sett lite svajigt ut defensivt emellanåt så krävs det en rejäl förbättring nu mot revanschsugna AIK. Och jag tror inte man har det i sig i nuläget faktiskt.

Här stryker vi ytterbacken Solheim som är borta till sommaren. Sen klev Saevarsson av med känning i derbyt mot Djurgården, som ju även Israelsson gjorde. Båda är tveksamma även om jag tror vi i alla fall får se en av dom från start här. Ska ska det även sägas att den hårt jobbande mittfältaren Johan Persson haft lite problem med en ljumske och är också osäker här. Absolut ingen optimal uppladdning inför ett derby och samtliga spelare är dessutom viktiga att ha i ett derby för dess krigarinställning.

—————————————————————————————————————————————————————

AIK är ett starkt hemmalag och man har full revanschlusta från cupderbyt ifjol där man åkte ut mot just Hammarby. Tycker man känns starkare och mer förberedda nu och man kommer börja starkt redan från start tror jag. Hammarby har haft problem defensivt där man inte alls fått det att stämma. Man hade en hel del tur både mot Ljungskile och Syrianska. Nu möter man ett AIK med massor av offensiv kvalité, det lär visa sig här mot ett Bajen som har lite frågetecken inför. Jag spelar AIK över 1.5 mål till oddset 1.917. Insatsen är strax över medel. Framåt!!