AIK tar här emot krislaget Halmstad. Förra helgen vann AIK med 3-1 nere i Halmstad och frågan är vad man vinner med nu?


AIK – Halmstad
Mitt tips: AIK vinna mot noll
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

AIK har vaknat till på allvar nu och har tre raka segrar som är tagna på imponerande sätt. Man har visserligen inte mött något tufft motstånd men det gör man inte idag heller så därför kan man lyfta fram dessa insatserna. Förra helgen möttes lagen nere i Halmstad och då vann AIK enkelt med 3-1. Då fick Halmstads ledning nog och gav dåvarande tränaren sparken för den här fiaskosäsongen. AIK är ett urstarkt hemmalag som har resultatraden 6-0-1 på sina 7 hemmamatcher den här säsongen. Målskillnaden 13-3 på dessa matcher talar tydligt för att AIK är defensivt väldigt starka. Man har vunnit 5 av sina 6 matcher genom att hålla nollan i matchen vilket verkligen talar för mitt spel här….

Halmstad är som sagt helt ur form och laget är nu uppe i 8 raka matcher utan seger. Det är framförallt spelet på bortaplan som inte fungerar för lagen som är sämst i Allsvenskan med resultatraden 0-1-6. Den enda poängen man lyckats ta är mot bottenkollegan och nykomlingen Syrianska där matchen slutade 0-0. Halmstad har målskillnaden 5-15 på bortaplan vilket talar för mitt spel då offensiven är genomusel hos Halmstad.

Halmstad som är seriens sämsta lag kommer alltså upp till Råsunda där de kommer mötas av ett heltaggat AIK som vill vinna inför sin hemmapublik. Att AIK dessutom är seriens tredje starkaste hemmalag gör inte saken bättre för stackars Halmstad som dessutom kommer upp hit med en ny tränare som ska försöka vända den negativa trenden. Det finns i stort sett inget som talar för att Halmstad ska lyckas knipa någon poäng här…