AIK flyger mot guldet i rykande fart, 7 raka segrar är inget man snackar bort. Truppmässigt ser det dessutom riktigt bra och på hemmaplan är man Allsvenskans bästa lag så räkna med full fart framåt. Häcken ska dock inte underskattas, och är det något lag som kan straffa AIK så skulle det absolut kunna vara Häcken som har flera otroligt giftiga spelare offensivt. Man fick dessutom tillbaka anfallare Jeremejeff senast och visst fick han göra mål direkt. Öppen matchbild att vänta?

  • AIK – Häcken
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.70 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

AIK är inne i en makalös formtopp med 7 raka segrar, tar man en till är det klubbrekord. Guldet kommer allt närmre Solnaklubben. Offensivt vet vi att man är bra med Mohamed Bangura och Henok Goitom, samt kantspelare som Niclas Eliasson och Johan Blomberg och så vidare. Vi har många spelare som är i form och det visar sig på planen. Nu tar man emot Häcken på hemmaplan och man bör ju ha en riktigt bra chans med tanke på hur bra man varit på hemmaplan i år. Överlägset bästa hemmalag, men är det något lag som ska hota AIK så kan det vara Häcken som har några riktigt giftiga spelare som kommer bli jobbiga för AIK. Men gör man bara en bra match så borde man ju minst göra 2 mål på ett Häcken där defensiven inte är så värst imponerande alla gånger.

Vi stryker endast Stefan Ishizaki inför denna match som jag tycker man kan klara av även om han såklart hade hjälpt laget än mer.

aik_logo     häcken

Häcken har en bra offensiv med flera giftiga spelare som kan hota vilket lag som helst i Allsvenskan. Och jag tänker då främst på Paulinho som ju gjort många mål sen han ankom i sommar. Nu möter man ett formstarkt AIK på bortaplan vilket såklart blir en grymt tuff match, men tror ändå Häcken kan överraska en aning för man ska absolut inte tro att AIK bara kör över Häcken. Offensivt är Häcken riktigt bra, defensivt är man inte så jättebra och det är väl där matchen avgörs troligen.

Men offensivt så har man fått tillbaka Alexander Jeremejeff från skada och han fick göra mål direkt i comebacken och lär väl starta återigen. I övrigt har man ovan nämnde Paulinho som är en riktig kvalitetsspelare. Man har även fler bra spelare som har sin styrka i offensiven och jag tror man har god chans att göra mål, men vi lär nog få se ett AIK som gör minst 2. Ska vi säga 2-1 eller 3-1?

————————————————————————————————————————————————————–

AIK är otroligt formstarka och man är seriens bästa hemmalag, ganska överlägset dessutom. Man har ett samspelt och hyperfarligt anfallspar och på hemmaplan brukar man bara köra på i en rykande fart. Och väldigt sällan man själva gjort under 2 mål. Häcken är ett bra lag offensivt med flera giftiga spelare som absolut kan hota AIK, defensivt är man dock för dåliga för att kunna vinna matchen mot ett så formstarkt AIK. Jag tror vi får se en öppen match med mycket mål. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.70. Insatsen blir lite över medel. Jobbba!!

/ L’orso