Vilken oerhört spännande vi match vi får se här, två lag som har bra chans till att vinna SM-Guld med bara 2 omgångar kvar och så möts dom i den näst sista omgången. Och det tredje laget som har chans på att vinna guldet möter ett helt avsågat och redan nedflyttat Halmstad på hemmaplan. Vilket innebär att inget av lagen kommer vara nöjda med 1 poäng eftersom guldet då kan vara utom räckhåll, så jag räknar med en öppen matchbild. Och jag har troligen hittat måndagens bästa spel här!

  • AIK – Göteborg
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.05

AIK kommer från en tung vinst borta mot Halmstad senast när man fick ett mål till skänks av en Halmstadsspelare sent in på övertiden. Det innebar att man nu ligger på samma poäng som Norrköping i kampen om guldet med 2 omgångar kvar. Nu möter man Göteborg som ju bara ligger 3 a med bara 1 poäng efter de två lagen så detta är en vinna eller försvinna match i stort sett eftersom Norrköping möter ett helt avsågat Halmstad på hemmaplan där man bara ska vinna. Därför kommer AIK inför över 40 000 åskådare i ryggen gå för 3 poäng här helt klart. Man vet om att man är starka på hemmaplan där man nästan gjort 2-3 mål i varje match och man vet om att ifall man inte vinner så är nog guldet kört. Så finns inget att förlora här i sista hemmamatchen för säsongen.

Dock har man en väldigt tung avstängning i kaptenen Nils-Eric Johansson, som varit lagets i särklass bästa försvarare den här säsongen. Nu kan han dock inte vara med och det är ett rejält avbräck. Visst finns det duktiga ersättare på den där vänsterbacken, men det kan bli rätt jobbigt eftersom Göteborg gärna anfaller via kanterna där man har väldigt skickliga spelare.

AIK     göteborg

Göteborg är i en ännu sämre sits än vad AIK har eftersom man ligger 1 poäng efter båda de andra guldjagande lagen. Så räkna med ett Göteborg som kommer göra allt för att vinna den här matchen, för ett oavgjort resultat gynnar egentligen inget av lagen. Man kommer från en match som hade ingenting i första halvlek för att sen ha allt i princip. 0-0 efter första 45 blev 2-2 efter 90 minuter borta mot Djurgården. Finns absolut möjligheter att detta kan bli en målfest helt klart för AIK är ju inte direkt känt för att vara något försvarande lag på hemmaplan utan där brukar man bara köra järnet. Och det kan absolut passa Göteborg väldigt bra då man är vassa på omställningar och via kanterna. Och på vänsterbacken har ju AIK en tung avstängning vilket kan bli helt avgörande.

Man har ju dock sedan tidigare mittbacken Thomas Rogne långtidsskadad vilket visat sig vara ett avbräck sen han skada sig. Till denna match har även mittbacken Mattias Bjärsmyr varit ett frågetecken men lär dock finnas med i truppen och startelvan ändå, men ingen jättepositiv uppladdning inför denna viktiga match. Nä nu är det all in som gäller för Göteborg!

————————————————————————————————————————————————————-

AIK är superstarka på hemmaplan och med över 40 000 i ryggen lär man vara rejält taggade. Man har gjort nästan 2-3 mål i varje hemmamatch och nu är det bara 3 poäng som räknas. Dock har man en tung avstängning defensivt som kan ställa till stora problem. Göteborg måste vinna den här matchen ännu mera och lär inte spara på krutet direkt, utan man lär komma hit för att ta 3 poäng helt klart. Men ju mer desperat läget varit desto mer sårbart har Göteborg blivit bakåt. Så två lag som går för 3 poäng kommer öppna upp matchen rejält. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.85. Insatsen är lite över medel. Jobbba!

/ L’orso