Matchboll för Färjestad i eftermiddag, då man som de flesta vet har 3-0 i den här matchserien. Jag tycker att förutsättningarna är klasklara inför matchen, häng med!


Match: AIK – Färjestad
Tips: 2:a
Odds: 2,10 @ Nordicbet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-03-27 16:00

Motivering:

Färjestad har alltså matchboll idag, och har dominerat den här serien målmässigt såväl som spelmässigt. Trots att AIK har gjort första målet i samtliga matcher har Färjestad, med all rätt, gått ur matcherna med vinster. AIK kallas av vissa hockeyexperter för det sämsta laget någonsin i en semifinal i SM-slutspelet, och det kan mycket väl ligga något i det… Vad som är rätt eller fel där ska dock ej ordas om, jag låter det vara osagt.

Färjestad har fyra kedjor som kan sätta pucken i nät, och har därmed en extrem bredd, men man har även klasspelare, där Axelsson, Wallin, Åslund, Frögren, Junland m.fl. räknas in. Dessutom har Salak spelat bra i kassen, och sett ganska stabil ut, med endast små brister under situationer, som kan räknas på en hand, under matcherna mot AIK. Sist man spelade i Stockholm vann man med 4-2, efter att ha vänt 2-1 -underläge inför tredje perioden, en AIK-ledning som inte alls speglade matchbilden. Jag tror inte att man lämnar något åt slumpen, utan punkterar matchserien idag.

AIK stod först för ett stordåd att ens ta sig till slutspel, att sedan slå ut regerande mästarna och segrarna i grundserien HV71 i fyra raka matcher, det var det INGEN i hockeysverige som trodde. Men, här tar framgångssagan (som jag tycker man kan namnge det som) slut. Man har inte ett lag som är starkt nog för att kunna matcha Färjestad, helt enkelt. Bröderna Ahlström är skickliga stundtals, men har fallit ur matchbilden långa stunder i serien, Sandberg presterar, och Zednik fick näta igår, men totalt sett över 60 minuter, och framför allt över fyra kedjor, är man det sämre laget. Viktor Fasth heter AIK’s frälsare i slutspelet, som briljerar match efter match, och trots det fått släppa 3 puckar bakom sig de två senaste matcherna.

Färjestad har inte förlorat en match mot AIK hittills under den här säsongen, och jag tror att inte att så blir fallet idag heller. 2,10 spelas med en medelinsats.

God spellycka,
/Blixt