Det andra mötet lagen emellan i den här semifinalserien. Färjestad drog det längsta strået i första matchen, och har fortsatt enkelt mot AIK. Jag har ett bra spel här, häng med!


Match: AIK – Färjestad
Tips: 2:a
Odds: 2,25 @ Betsafe, Expekt, Betsson och Betway
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2011-03-24 19:15

Motivering:

Färjestad vann alltså det första mötet med siffrorna 2-1, och tog direkt tag i taktpinnen i den här matchserien. Man dominerade matchen från start fram till sista 7-8 minuterna, då AIK pressade på för en kvittering, som dock aldrig kom. Nämnvärt är att Färjestad hade ett flertal bra lägen, och två gjorda mål var definitivt i underkant. Stolparna samt några idioträddningar av Fasth stod den gången i vägen.

Färjestads Christian Berglund utgick senast tidigt p.g.a. skada, och lär inte spela idag. I övrigt ser laget ut som i tisdags, och Salak bör få fortsatt förtroende i målet då han gjorde en bra insats. Man har vunnit samtliga matcher mot AIK den här säsongen, och på bortaplan har laget faktiskt sett aningen bättre ut än hemma mot den här motståndaren. Man har dessutom hittat rätt i powerplay i slutspelet, och ligger hittills på skyhöga 33 %!

AIK kom nog ner på jorden en aning efter förlusten senast, och nu är det nog mentalt jobbigt då man anser sig ha varit nära sist. Hemma är det dock ett annat spel som plockas fram, lite mer offensivt, något som också bäddar för mer ytor i defensiven för Färjestad. Dessutom poängterar jag fortfarande det faktum att truppen är långt under Färjestad vad gäller individuella spelare, både sett till klass och bredd, och orutinen från slutspel infinner sig nog en aning nu i nyckelmatcher som denna.

Färjestad har sex raka bortasegrar mot AIK, och jag tror att man förlänger den sviten i afton. Ska vi säga 4-1 till Färjestad? Hur som helst, ett spelvärt odds ner till 2,10, enligt mig.

God spellycka,
/Blixt