Här är det ett hemmastarkt AIK som tar emot ett bottentippat Falkenberg och det ska bara vara klasskillnad här. Jag såg matchen hemma mot Helsingborg senast och man vann helt klart välförtjänt och att Nabil Bahoui höjde laget rejält när han var tillbaka från skada. Falkenberg har väl spelat helt okej i många matcher men haft det lite tuffare på bortaplan och mot ett hemmastarkt AIK ska man inte ha någon chans i mina ögon.

  • AIK – Falkenberg
  • Spel: AIK -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

AIK har varit väldigt hemmastarka den här säsongen och har endast tappat poäng hemma mot Norrköping som ju har en riktigt bra form, dessutom hade AIK flera ordinarie spelare borta i den matchen så det var inte så konstigt att man hade det lite tuffare då. Det ska dock sägas att man kunde vunnit matchen med lite tur.
Nu ska man ta sig an ett betydligt sämre lag än Norrköping och som kommer få det tufft mot AIKs offensiv. Och vi lär få se ett AIK som går full fart framåt för att återigen vinna hemma på Nationalarenan.

Borta till denna match är backen Sauli Väisänen. Men Nabil Bahoui var ju tillbaka senast, och petade in 2 baljor, och han är väldigt viktig för laget. Sen har ju Mohamed Bangura en riktigt fin form just nu. Hur ska Falkenberg stå emot dessa herrar? Det är och ska vara klasskillnad mellan laget och hemmafördelen är såklart en stor faktor denna dag.

aik_200      Falkenberg_FF_01

Falkenberg har jag sett i enstaka matcher och det jag sett är att dom gör ibland lite för mycket försvarsfel och som straffar sig direkt. Sånt kan man inte hålla på med borta mot AIK, utan här krävs det en hundraprocentig insats om inte mer för att ta med sig poäng. Tveksamt om man klarar det. Istället tror jag att man släpper in ett mål ganska tidigt och då kan AIK bara defilera in i mål och vinna ganska stabilt med 2,3-0 kanske. Samma möte ifjol slutade faktiskt 3-0 till AIK och skulle inte tacka nej till ett sådant resultat.

Falkenberg har väl en ganska frisk trupp men backen Tibor Joza kommer inte till spel här, det gör inte anfallaren Godsway Donyoh heller. I och för sig har man en anfallare i form av Hakeem Araba som verkar vara i form så han får AIK se upp med, men det är väl egentligen den enda spelare som känns hotfull och det ska en rutinerad Nils-Eric Johansson klara av i AIKs backlinje.


AIK kommer med gott självförtroende efter att ha vunnit ännu en hemmamatch senast mot Helsingborg och man gjorde det bekvämt. Flera offensiva spelare i laget har form och Nabil Bahoui är tillbaka från skada, klart plus. Ska vara klasskillnad här. Falkenberg kommer få rikta in sig på att försvara sig, men av de matcher jag sett går man titt som tätt bort sig fullständigt och det kommer straffa sig deluxe i den här matchen. Nä man har inget att hämta här kan jag tycka. Jag spelar AIK att vinna med minst 2 bollar, till oddset 1.95. Insatsen får bli medel. Kööör!

/ L’orso