Toppmöte på nationalarenan Friends mellan två svartgula gäng där ett formstarkt AIK tar emot Elfsborg inför något som förhoppningsvis blir en trevlig tillställning i ett soligt Stockholm. Bortalagets spel är, trots den höga grundkapaciteten, inte särskilt vägvinnande i nuläget där jag misstänker att man kan vara något ofokuserat av acceptabla orsaker. 2 ggr pengarna synas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: AIK – Elfsborg
  • Spel: AIK
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 3/8

AIK har gått som tåget under den andra fjärdedelen av säsongen att jämföra med en betydligt svårare inledning, där man nu börjar sväva fram som en kandidat och utmanare om guldet.  Har nu 3 raka segrar bakom sig, där man egentligen inte stod för någon större toppmatch senast (Häcken borta) men likväl lyckades man trycka dit 3 mål framåt, vilket räckte gott och väl. Elfsborg har som det regerande mästarlaget inte riktigt kommit upp i den nivån man kunde önska sig där man kan få ytterst svårt att försvara sitt guld, nu med 9 poäng bakom serieledande Helsingborg. Formen har dalat betänkligt i ligaspelet där man endast har vunnit en (Syrianska hemma) av sina 6 senaste matcher.

AIK har ett litet frågetecken på ytterbacken Martin Lorentzon som inte tränade under torsdagen. Helgi Danielsson har som bekant sålts till en portugisisk klubb och har därmed gjort sin sista match i svartgult. Man återfår dock både Celso Borges från landslagsuppdrag samt Alexander Milosevic som var borta senast pga avstängning. Elfsborg hade samtliga A-lagsspelare i träning inför onsdagens CL-kval mot Celtic. Den pålitlige Jon Jönsson i mittlåset åkte på en lättare skada på skotsk mark där jag skulle bli förvånad om han riskerades här. Sebastian Holmén, ytterligare en mittback, är avstängd.

dubblish-47_115153730

AIK är Allsvenskans formstarkaste lag där man nu har gått obesegrat i 9 matcher i följd med 7 segrar under denna period, vilket är ett väldigt imponerande facit. Man har börjat hitta den där tryggheten i grundspelet med en stabilitet i försvarsspelet samtidigt som man kan ställa upp med ett fruktat anfallspar i Goitom/Igboananike. Dagens AIK känns välbalanserat och även om man brukar ha väldigt svårt för dagens motstånd så anser jag att man har ett bra läge här att utöka sin starka svit. Ett bra plus att man återfår en kreativ Celso Borges samtidigt som det är en stor dag för supportrarna och spelarna när trotjänaren Daniel Tjernström, som har hunnit med att spela både i Champions League och Superettan under sina 15 år i klubben, ska tackas av.

På tal om Champions League, Elfsborg är som bekant uppe i det kvalspelet just i detta nu där man inkasserade en 1-0 förlust på Celtic Park. Ett långt ifrån omöjligt resultat som ska hem till konstgräset i Borås den kommande veckan, och om historien upprepar sig så har de Allsvenska lagen svårt att ställa om från denna så eftertraktade turnering till ligaomgångarna. Man har matchats relativt tufft den senaste tiden där man faktiskt har hunnit spela 3 matcher ända sedan motståndet spelade sin senaste match. Jag skulle inte bli alltför förvånad om ledarstaben valde att offra den här matchen och ställa över ett par spelare i hopp om att ha ett så fräscht lag som möjligt inför CL-returen.


Oddsen har sakta men säkert börjat röra sig nedåt, men dubbla insatsen känns alltjämt godkänt på hemmalaget. AIK spelas som matchvinnare med en medelinsats.

/Puyol