Toppmöte i Allsvenskan mellan 2an Elfsborg och 4an AIK där segraren tar hand om första platsen i Allsvenskan. Stentufft på förhand!


AIK – Elfsborg
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.10 @ Pinnacle
Insats: 6/10

Spelstopp: 20.05

AIK är inne i ett tufft matchande för dagen med såväl svenska cupen, Europa League som Allsvenskan. Man har hunnit med 4 matcher på 11 dagar nu och det bör väl sitta i benen? Man slog först Torslande i svenska cupen med 1-0 för att sedan krossa Djurgården i derbyt med hela 3-0. Sen blev man rejält utspelade i Italien borta mot Napoli i Europa League där man åkte på stryk med hela 4-0. Och nu senast blev det 2-2 borta mot Norrköping där man tappade ledningen 2 gånger om och Norrköping kunde slutligen kvittera i slutminutrarna. Tungt för AIK som nu måste hitta ny energi för att ta sig an Elfsborg.

Det väntas mycket publik till Råsunda ikväll och AIK har alltid ett enormt bra hemmastöd på sina matcher. Ikväll lär det inte bli annorlunda utan snarare bara positivt för laget som kommer ha tunga ben men som måste bäras fram av sina supportrar.

Elfsborg som legat i topp i Allsvenskan under en väldigt lång tid har plötlist börjat se darriga ut. Man har gjort fyra raka tama insatser nu där matchern har präglats av slarv och okoncentration hos spelarna. Man ser som vanligt starka ut i offensiven där man skapar mängder av chanser men man har haft lite oflyt den senaste tiden. I defensiven går man bort sig alldeles för mycket och lagets målvakt Ellegaard har hållt kvar dem i matchen flertalet gånger den senaste tiden.

Det som talar för mitt spel är att AIKs defensiv inte sett ut att vara på topp den senaste tiden och man bör ha väldigt tunga ben för dagen. Inte heller Elfsborgs defensiv har sett bra ut den senaste tiden och det är framförallt på bortaplan som Elfsborg har bekymmer och givetvis på naturgräs där man nu släppt in 6 mål på de 2 senaste matcherna. Man har dock tränat länge på naturgräs nu för att vara förberedda på den här matchen.  AIK har sett offensivt väldigt starka ut den senaste tiden och 7 mål på lagets 3 senaste matcher säger en del. Elfsborg är även dom starka i sin offensiv och känslan är att det här kan bli en svängig match med mål åt båda håll.


Majstorovic är återigen aktuell för startelvan

AIK som vilade Majstorovic senast kommer förmodligen starta med honom i den här matchen. I övrigt saknar man bara Milosevic och Åhman-Persson som båda är skadade.
Elfsborg får klara sig utan AIK-bekantingen Ishizaki och långtidsskadade Stefan Larsson. Tillbaka i spel är Daniel Mobaek och Andreas Klarström har avtjänat sin avstängning nu.