Omgångens toppmatch spelas på Friends Arena i Solna. Det är hemmastarka AIK som tar emot guldjagande Elfsborg. Jag tror inte vi får se en match där målchanserna uteblir utan här tror jag på två lag som vill vinna. AIK kan inte vara nöjda med att bara få 1 poäng här efter den insatsen mot Helsingborg senast, samtidigt som Elfsborg måste vinna för att fortfarande ha någorlunda bra chans på guldet. Så jag tror vi kan förvänta oss en match med flertalet målchanser.

  • AIK – Elfsborg
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

AIK kommer från en vinst borta mot Shirak från Armenien där man gjorde en solid insats, men det saknades inte chanser för Shirak, även om AIK såklart inte gick på 100% sista kvarten. Men en resa till Armenien och allt vad det innebär bara några dagar innan en tuff match mot Elfsborg i Allsvenskan, där fansen nästan kräver en vinst och känns som att det kan bli all-in för AIK idag, må det bära eller brista. Man förlorade ju senast i ligan borta mot Helsingborg med 1-3 och det är inte acceptabelt så jag tror inte man är nöjda med att bara få 1 poäng trots att det är ett bra Elfsborg man möter. På hemmaplan är man dessutom starka vilket man bevisat flera gånger. Målsnittet på hemmaplan för AIK är 2.875 mål framåt vilket talar sitt tydliga språk, man går alltid framåt på hemmaplan och lär vara samma visa den här gången också.

Patrik Carlgren har börjat träna men är inte med i truppen imorgon vilket lämnar oss med Kenny Stamatopoulos som förste utpost och den snubben håller ingen hög klass vill jag lova trots landslagsmeriter. Sedan fick mittbacken Per Karlsson kliva ut senast mot Shirak i Europa League och finns inte heller med i truppen vilket också är ett avbräck defensivt. Där man under hela säsongen visat att när det inte stämmer så är det hawaii deluxe. Offensivt har man dock en formstark Henok Goitom som gör mål överallt och hela tiden, skulle inte bli förvånad om han gjorde det igen. Dessutom får vi säkert se en Mohamed Bangura, som ju vilade mot Shirak i torsdags, för att vara helt fit till den här matchen.

aik_200       elfsborg

Elfsborg kommer också från en match i Europa League, men den matchen var redan på tisdagen och dessutom på hemmaplan så ingen lång resa där inte. Men den var dock i 120 minuter. Dock så har man klass i laget och man kommer säkert till Friends Arena för att plocka 3 poäng. För jag tror heller inte att man är riktigt nöjd ifall det ”bara” blir 1 poäng eftersom man vill vinna det där guldet. Och när serieledaren har en hyfsat lätt match kan det alltså skilja 6 poäng imorgon och det blir det jobbigt. Senast lagen möttes blev det 3-2-vinst för Elfsborg på hemmaplan, kanske får vi se nåt liknande fast för det hemmalaget den här gången?

Skadeläget ser bra ut, det är bara backen Jesper Manns som inte finns med men annars så. Därför tror jag ändå att man kan ge AIK en bra match och där man absolut kan vinna för så bra är man ändå när man är bra. Det kommer säkerligen svänga en del i matchen vilket gör att Elfsborg kvicka kontringar kan komma till sin rätt ännu mera. Sen är Elfsborg inte något lag som kommer till en match för att lägga sig på försvar, det laget har man inte utan finns mycket styrka i offensiven såklart.

—————————————————————————————————————————————————————

AIK är otroligt hemmastarka och man öser in mål på Nationalarenan. man har 7 vinster och 1 oavgjord än så länge, men med tanke på det usla bortafacit så kommer fansen ändå kräva vinst här vilket göra att man kanske kör på precis som vanligt. Man saknar fortfarande sin förstemålvakt, dessutom sin bästa mittback idag. Dock stöter man på patrull i ett bra lag som Elfsborg som har flera bra spelare i offensiven, och känslan är att det kommer finnas chans till flera bra omställningslägen och där är boråsarna bra. Bra truppläge har man också och man kan komma med ett slagkraftigt lag. Jag spelar Över 2.5 mål i matchen till oddset 1.75. Insatsen får bli medel denna gång. Jobba mål nu!

/ L’orso