AIK tar emot Elfsborg på hemmaplan och jag tror att Stockholmarna borde ha bra chans att ta 3 poäng här. Man gjorde en usel insats senast mot Norrköping men man är ett betydligt bättre lag på hemmaplan och på underlaget gräs. Man möter ett Elfsborg som ser förvånansvärt dåliga ut i år, trots en lovande premiär utan framgång. Vi vet sen tidigare att man är ett extremt dåligt gräslag och man brukar ha det svårt mot AIK. Dags för 3 poäng nu Gnaget!

  • AIK – Elfsborg
  • Spel: AIK -0.25 (asian handicap)
  • Odds: 1.98 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

AIK kommer från en fullständigt usel insats mot Norrköping där man torskade med 4-1 men kunde likväl blivit 5-1 eller 6-1. Ska även sägas att Norrköping gjorde en av sina bästa matcher sen förra säsongen typ. Trots kris-snack i AIK så var det blott första förlusten. Och jag tror faktiskt man kommer studsa tillbaka till att vinna här. Dels för att man har ett bra lag och dels för att man nu är på hemmaplan på sitt naturgräs där man trivs som bäst. Sen möter man ett Elfsborg som sett allt annat än bra ut denna säsong och vi vet att dom brukar ha det tufft på gräs. Och det sägs att AIK kommer ställa upp med ungefär samma elva som mot Norrköping, så det lär vara en rejält revanschlusta hos Stockholmarna här. Tycker att bolagen har varit generösa när dom satt oddsen så det är bara att hugga.

Vi stryker Denni Avdic och Dickson Etuhu som fortfarande saknas. I full form är det två stora avbräck, just nu är det inga avbräck som jag ser det.

AIK     elfsborg

Elfsborg har gjort en bedrövlig inledningen av säsongen 2016. Förutom i premiären när det såg riktigt bra ut offensivt men man var galet ineffektiva. Samtidigt visade man prov på dåligt försvarsspel i den matchen. Man har 3 förluster och 1 seger, och den kom mot ett Hammarby som hade skadeproblem. ändå var Hammarby det bättre laget i den matchen vilket tyder på att Elfsborg har det tufft just nu.

Man har spelat en match på gräs detta år än så länge och det blev en torsk mot ett Kalmar som tills då såg ganska dåliga ut, men som ledde med 3-0 (i underkant) i halvtid. Blev till slut 3-2 efter att Kalmar slappnat av. Sen förlorade man mot Malmö hemma med 0-1 där man gör en ganska slätstruken match. Något står helt fel till i Elfsborg kan vi konstatera. Inte samma Elfsborg som vi är vana att se dom, i alla fall inte på hemmaplan. Och vi vet även att man brukar ha överjäkligt svårt på bortaplan mot lag som spelar på gräs, sen gammalt. Förra säsongen gjorde man en usel insats mot AIK och hade ett 4-0-underläge i paus. Tror man kommer få stora problem här mot ett taggat AIK med fansen i ryggen.

I bortalaget så ser skadeläget bra ut, Per Frick och Jon Jönsson är dock frågetecken efter en tids skadefrånvaro.

——————————————————————————————————————————————————————-

AIK har stor fördel av att matchen spelas på hemmaplan och underlaget gräs. Man har ett bra lag och lär vara riktigt revanschsugna just nu. Elfsborg har sett ganska bedrövliga ut och något är fel kan vi konstatera. Man hatar att spela på gräs och man har visat prov på riktigt dåligt försvarsspel emellanåt. Jag tror AIK ligger närmast en seger här. Jag spelar AIK -0.25 (asian) till oddset 1.98. Halva insatsen tillbaka ifall det blir oavgjort. Insatsen blir medel. Jobbba!

/ L’orso