hett Stockholmsderby när AIK tar emot Djurgården på Friends Arena. Två lag som känns halvljumma såhär långt. Dock har Djurgården fortfarande skador som stör på mittfältet och man har inte vunnit ett derby på 5 år. AIK har sparkat tränare Andreas Alm och tagit in populäre Rickard Norling. Det lär tända laget tror jag och fansen lär vara extra taggade också. Fördel för hemmalaget skulle jag säga även om det såklart kommer bli en jämn match som vanligt.

  • AIK – Djurgården
  • Spel: AIK -0.25 (asian)
  • Odds: 1.98 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

AIK har fortfarande inte förlorat på hemmaplan denna säsong vilket är bra. Tror heller inte man kommer förlora denna match. Men kan man vinna den då? Ja absolut som jag ser det. Man har övertag på Djurgården senaste säsongerna. Nu har man dessutom ny tränare som gör att spelarna i truppen måste bevisa att man är rätt man för startelvan, vilket gör att flera kommer se sin chans här och kommer kämpa ännu hårdare. Passande nog är det ett derby denna gång vilket gör att man tänder till lite extra. Sen har ju AIK helt klart bättre spelare än vad Djurgården har, speciellt nu när blåränderna har en del skavanker i laget. På hemmaplan ska man vara favoriter inför en storpublik som lär vara taggade efter att ha kommit från en seger borta mot Häcken (2-3). Sen har vi bra form på anfallarna Alexander Isak och framförallt Carlos Strandberg som känns riktigt tung framåt.

Vi stryker Jos Hooiveld på grund av avstängning. Normalt sett ett avbräck men han har dock inte haft någon bra säsong än så länge och man har bra alternativ där ändå. I övrigt så är Dickson Etuhu fortfarande borta. Dock får man tillbaka Ebenezer Ofori på mittfältet vilket är klart positivt.

AIK    djurgarden_200

Djurgården hade en bra start på säsongen, men man mötte också ganska lätt motstånd. När man mött tuffare motstånd har man haft det svårt och inte alls fått med sig några resultat. Nu väntar en tuff match i derbyt mot AIK. Och det är inga roliga papper man har på bättre på senare år, senast man vann var 2011. Är väl typ ingen i nuvarande Djurgården som har varit med och vunnit vilket såklart är en faktor man måste ta till sig här. Tycker heller inte att man haft ett så väldigt bra spel. Det syns att man saknar sina mittfältare som varit så viktiga. Kevin Walker har dessutom varit bra denna säsong när han väl spelat och då har Djurgården känts helt klart vassare. Jag tror man får tufft att stå emot ett taggat AIK med ny tränare och spelare som vill visa sig från sin bästa sida.

I bortalaget så stryker vi mittfältarna Kerim Mrabti och Kevin Walker, även om Haris är fri från skadan nu så lär han knappast starta här. Sen är även mittfältarna Haris Radetinac, Alexander Falsetas och Jesper Karlström frågetecken att starta. Vi har alltså fyra ordinarie mittfältare samt 1 naturlig ersättare på mittfältet som haft problem med skador, där minst två är helt borta imorgon. Det är inga roliga besked för ett Djurgården vars form inte är direkt vidare bra. Ytterbacken Jesper Augustinsson är skadad också.

———————————————————————————————————————————————————————

AIK har ny tränare och det tror jag kan höja laget ett snäpp, speciellt på kort tid. Nu kommer alla i laget kämpa hårdare för en plats i laget. man har bra derbystatistik mot Djurgården senaste åren. och man har rätt bra truppläge. Djurgården har inte vunnit ett derby sen 2011 och formen är ganska dunkel. Dessutom har man skadeproblem på mittfältet vilket är långt ifrån optimalt. Man kommer få det otrolgit svårt mot ett AIK som lär vara väldigt taggade inför denna heta derbymatch. Jag spelar AIK -0.25 till oddset 2.04. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso