Den 21:a omgången av den svenska superligan (innebandy) ska genomföras med matcher fredag-måndag. Viktiga placeringsmatcher spelas under söndagen där den stora höjdpunkten är Stockholmsderbyt mellan AIK och Caperiotäby. Faktiskt även ett gammalt Solnaderby också då Täby tog flytten med hela sin verksamhet från Råsunda för några år sedan. Det är två formkurvor som har pekat åt olika håll för lagens del i det här hatmötet och värdet faller över på det ena gänget. Häng med!

*Match: AIK-Caperiotäby
*Spel: AIK (dubbelchans)
*Odds: 1,60 @ Unibet
*Units: 7/10
*Spelstopp: 12/2 17.00

Två lag med helt olika förutsättningar när serien drog igång. Caperiotäby har sedan flytten till norrortskommunen (inför säsongen 06/07) etablerat sig i toppen och man spetsade till årets trupp med Micke Karlsson och Matte Hagert (båda från Balrog som ramlade ur SSL i fjol) och man sågs som en stor guldkandidat på förhand. En annan situation för AIK som tappade en rad spelare (proffs i Schweiz eller stickan på hyllan) och man bytte det obligatoriska mästartipset mot en mer försiktig målsättning.

AIK har haft stora skadebekymmer redan från starten av säsongen, vilket har ställt till med stora problem under seriespelets gång då man hela tiden har haft en liten träningsgrupp. Den situationen har dock lättat nu mot slutet samtidigt som ett par gubbar har valt att göra en återkomst i föreningen samt att man har breddat laget med några talanger från samarbetsklubbar. De något bättre genomförda träningarna har börjat ge resultat nu och man kan återigen blicka lite försiktigt framåt i tabellen.

Man har nu tagit poäng i 4 av de 5 senaste matcherna. Man har en uddamålsförlust mot Dalen. Ändå en poängskörd man inte har haft någongång tidigare under säsongen.

Caperiotäby var tillsammans med Storvreta de stora dominanterna under säsongsinledningen då poängen bara rasade in. Men, redan då tycker jag nog mer att det berodde på individuell skicklighet i avgörande lägen än stora laginsatser i ganska många matcher. Traditionellt sett har man inte växlat upp förrän i ett slutspel.

Caperiotäby har faktiskt inte plockat en 3-poängare sedan 14:e December, vilket är hela 9 matcher sedan. I 8 matcher har man alltså inte vunnit under ordinarie matchtid. På pappret kan man få ihop två väldigt skillade kedjor som ska kunna producera hårt, men man har inte en lika bred trupp som tidigare och alternativen för en tredje lina, där det ska gnuggas i defensiven, är numera få. En av anledningarna till att laget som placerar sig på en fjärde plats i tabellen faktiskt är trea i serien över de lagen som släpper in allra flest mål. Visserligen har man gjort flest mål framåt, men så är det i princip varje säsong, även om den skörden har minskat under de senaste 8 segerlösa matcherna.

Jag tror inte det kommer se mycket bättre ut imorgon. Lagets bäste målgörare Rasmus Sundstedt skadade sig i finnkampen förra helgen och jag tror inte att man chansar med honom under söndagen. Han är lagets enda rightskytt, han används både som forward och back, och hans närvaro är extremt betydelsefull för lagets powerplay. Tungt avbräck.

Det förra mötet vanns av Täby me 8-5. En märklig match där Täby ledde med hela 7-0 efter 2 perioder. Man dominerade fullständigt. Efter 5 min av den tredje perioden stod det 7-5 och med lite flyt så hade man nog kunnat få med sig en poäng. Under den perioden av säsongen var Täby betydligt starkare medan AIK har blivit starkare. Tror att man kommer in med en bra känsla efter den avslutningen.

1,60 på att AIK, som verkligen jagar en slutspelsplats, tar minst en poäng. Eller 1,60 på att ett formsvagt Caperiotäby, som mer eller mindre kommer vara fast på plats 4 i tabellen inför ett slutspel, utökar sin 8 matchers långa svit utan 3-poängare.

Jag tar ställning för hemmalagets del att ta poäng. 1,60 på ett sånt spel känns lite för högt i nuläget.

Jag kommer även spela 2/10 units i ett H2H-spel som avser flest antal mål (inte poäng). Det spelet hittar ni på Svenska Spel. Staten har valt ut Kim Nilsson (AIK) och Mikael Karlsson (Caperiotäby). 1,75 på hemmaspelaren är fullt godkänt. Nilsson, med de längsta armarna och största räckvidden i sporten, kommer få mycket speltid och han är en utpräglad målskytt. Micke Karlsson har fantastiska handleder men hans roll är att agera framspelare och han har absolut inget skytte att hota med utifrån. Anser att Nilsson ska ha större chans och bättre förutsättningar att vinna den här matchen.

/Puyol