Vilade från helgens SSL-omgång, men inte ikväll när vi har ett derby i Solnahallen. AIK och Caperiotäby ska göra upp om viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats och här ska det ena laget ha betydligt större chanser till segern än vad oddsfördelningen tyder på.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: AIK – Caperiotäby
  • Spel: Caperiotäby
  • Odds: 2,60 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

AIK har lyft sig en aning sedan skiftet i tränarstaben där man har besegrat ett formsvagt Pixbo och ett ojämnt Warberg i två täta matcher här hemma i Solnahallen. Man är nu 5 poäng från den åttonde och sista slutspelsplatsen som kvällens motstånd sitter på i nuläget och en förlust här skulle nog innebära att man är bortspelat. Caperiotäby har också haft en svår säsong men med desto bättre resultat i överlag, och sett till vilka skadebekymmer man har haft så har man gjort det ruggigt bra så här långt. Innan det korta uppehållet förra helgen slog man tillbaka serieledarna Storvreta efter en högst imponerande försvarsinsats.

AIK ska komma till spel med ordinarie trupp. Caperiotäby har Mikael Karlsson borta sedan tidigare, återfår dock två nyckelspelare efter skada.

Caperiotäby vann höstmötet med 4-3 där samtliga mål gjordes av Rickie Hyvärinen (bilden) och det är hyfsat positivt att både han och Filip Urwäder, bl.a., är tillbaka i laguppställningen efter en längre tids skadefrånvaro.  Båda har tränat bra de senaste veckorna och blir fina tillskott i en trupp som har gjort det ganska bra i övrigt. Man har passat på att värva hem Martin Norling och även plockat in Sebastian Gafvelin vilket breddar truppen ytterligare. Så här starkt har man inte varit på hela säsongen och man har nu verkligen rustat upp för att stå för en stark slutspurt. Lagets svaga bortaspel till trots, den här matchen spelas på parkett, ett underlag man är vana vid från sina hemmamatcher.

AIK har varit en av dominanterna i svensk innebandy under 2000-talet men har en relativt ung trupp även till den här säsongen, och frågar man de äldre och mer meriterade spelarna så har de flesta svarat att insatsen så här långt har varit ”svag” och kanske till och med ”pinsam”. Saken är den att AIK är absolut inte bättre än sin tabellplacering och det är varken förvånande eller sensationellt om man missar slutspelet även den här gången. Det kollektiva försvarsspelet är starkt men man har endast en kedja som kan hitta på konstruktiva saker framåt. När dessa herrar har en dag under medel tar man inga poäng, och när man väl levererar så är det fortfarande inte spikat att man vinner.


Jag hade förväntat mig en betydligt jämnare oddsfördelning till kvällens match och inte mer än 2,10 på bortalaget. Jag anser att man är en nivå vassare i överlag vilket kommer visa sig när man väl summerar tabellen efter 26 omgångar, så även en bra chans ikväll som ska vara högre än 38,5 procent där 2,60 får ses som ett överodds. Caperiotäby spelas som vinnare.

/Puyol