AIK känns lite på gång och i derbyt mot svaga Brommapojkarna bör man ha bra chans att vinna matchen men oddset på raka ettan är för lågt, jag har hittat ett bättre spel för nu är det dags för urladdning gnaget!

AIK – Brommapojkarna 
Spel: AIK -1.5 (Asian handicap)
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 5/10 
Spelstopp: 19.00

Efter förlusten hemma mot Norrköping med 1-2 i slutet av april har AIK nu 6 raka utan förlust bakom sig och 3 av dessa matcher har slutat med seger och värt att nämna är att samtliga dessa har kommit hemma på Friends Arena. Man har gjort det riktigt bra i hemmaspelet där man besegrat Elfsborg, Mjällby och Helsingborg med 2-1 i de tre segermatcherna. Här får man klara sig utan Alexander Milosevic som är avstängd, Celso Borges är i Brasilien för att spela VM och trion Teteh Bangura, Nicklas Maripuu och Dimitradis dras alla med skador som hindrar dem från spel här. Min känsla är att AIK är lite på gång nu och senast var man ytterst nära att besegra Malmö FF på bortaplan då man hade ledningen med 2-0 men tappade till 2-2 efter ett kontroversiellt mål i slutet av matchen. Revanschlustan bör vara enorm och man tappar inte en ledning till! AIK har visserligen inte vunnit med 2 mål eller fler ännu men jag tror utan tvekan att det är dags här mot ett svagt BP som saknar flera kuggar i laget! AIK har verkligen fått igång målskyttet i laget igen och har nu gjort 2 mål i matchen i 6 raka matcher och det talar för laget här när man ställs mot BPs usla defensiv!

 

aik_logo      brommapojkarna-logo

BP har det riktigt jobbigt för dagen då man är uppe i 4 raka förluster och i tre raka matcher har laget misslyckats med att göra mål! Man har skapat en hel del i matcherna men effektiviteten i avsluten har mer eller mindre varit obefintlig och då vinner man inga matcher… BP har haft tunga avbräck som förstört en hel del för dem och inför den här matchen ser det minst lika mörkt ut då man fortsatt saknar trion Albornoz, Andreas Eriksson och Gabriel Özkan samt att man har viktige mittbacken Jacob Une Larsson avstängd. Tunga avbräck för BP som kommer få problem med AIK här, det är jag övertygad om! BP har haft stora bekymmer i sitt spel utanför Grimsta IP och det gör detta spelet än mer spelvärt även om de inte behöver resa särskilt långt för det här ”derbyt”. Man har förlorat samtliga 5 bortamatcher den här säsongen och målskillnaden 3-13 säger det mesta om lagets kapacitet och värt att nämna är att man släppt in 3 mål i samtliga lagets fyra senaste matcher på bortaplan! Senast körde Halmstad över dem med 3-0 och dessförinnan vann Häcken med 3-1, Djurgården med 3-2 och Gefle med 3-0…

Kort summering:
AIK är starka offensivt och har gjort 2 mål eller fler i 8 av lagets 11 matcher i Allsvenskan den här säsongen. Mot ett BP med tunga namn på frånvarolistan och som släppt in 3 mål i fyra raka bortamatcher borde det inte vara några problem att göra ett par mål. BP har gått mållösa i tre raka matcher nu och det sätter sig alltid på psyket så jag tror de får problem här. AIK skall ha goda chanser att gå till uppehåll med en komfortabel seger här!