Återigen klubblagsfotboll på Friends Arena där vi har ett Stockholmsderby framför oss, om än inte av den mer prestigefyllda arten. AIK tar emot Brommapojkarna i något som jag tror kan bli en välspelad tillställning, vilket förhoppningsvis även kommer visa sig på resultattavlan. Ett gammalt, hederligt överspel testas här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: AIK – Brommapojkarna
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 24/6

AIK plockade en värdefull seger nere i Norrköping strax innan landslagsuppehållet där det här blir den första tävlingsmatchen efter densamma. En placering i mitten får ses som en missräkning, däremot så har man 1-2 matcher mindre spelade än lagen man har framför sig i tabellen med god chans till att knappa in via en ny seger här.

Brommapojkarna kommer från en relativt godkänd insats i bottenmötet med Halmstad, det räckte dock inte för mer än en poäng. I nuläget placerar man sig på kvalplatsen tillbaka till Superettan, oavsett utgången här ikväll så är det ingen position man kan tappa inför nästa omgång i och med att Halmstad/Syrianska förlorade under söndagen.

AIK kommer till spel utan Daniel Majstorovic som är avstängd. Daniel Tjernström och Robert Åhman-Persson är inte heller tillgängliga för spel, dock inga spelare som hade tagit plats i elvan i nuläget. Brommapojkarna kommer återigen till spel utan varken förstemålvakten Niklas Westberg eller reserven Davor Blazevic. Ytterbacken Martin Falkeborn utgick med en hjärnskakning senast och saknas här. Mauricio Albornoz, Gabriel Özkan och Fredric Jonson saknas alltjämt.

aik

AIK har haft ganska lätt för BP genom åren där man har vunnit 7 av de 8 senaste tävlingsmatcherna de båda lagen emellan. Jag vill nog hålla hemmalaget som en stark favorit även i det här mötet utan att direkt fastna för något av spelen till deras fördel. Men så som de här lagen spelar i nuläget så vill jag nog tro att antalet mål i deras matcher går över linan i minst 6 av 10 matcher.

AIK var tillsammans med Helsingborg mina främsta kandidater till SM-guldet den här säsongen. Man känns betydligt mer kreativt nu än på många år med flera intressanta alternativ framåt med ett anfallspar som går väldigt starkt, där Henok Goiton och Kennedy Igboannanike kombinerar varandra väl. I samma veva så har laget som länge sågs som det med ligans allra stabilaste defensiv tappat konceptet där man noterbart nog endast har lyckats hålla nollan intakt i 2 av 11 seriematcher så här långt. Därav de något större siffrorna i resultaten som man annars har vant sig vid när AIK har varit inblandat under föregående säsonger. Backlinjen är relativt trög där jag misstänker att man kommer hamna i situationer där just den detaljen gör sig påmind mot exempelvis Nicklas Bärkroth hos motståndarlaget.

Brommapojkarna vill vara ett spelande lag vilket går ut över försvarsspelet, där jag inte tror att man kommer vara kapabelt till att spela disciplinerat och försiktigt över 90 minuter här heller. Efter en tredjedel av säsongen snittar man 2 insläppta mål per match där man återigen har avbräck på positioner med spelartyper som kan bidra i det defensiva arbetet. Ivo Vazgec, som var kontraktslös när säsongen drog igång, får återigen förtroendet mellan stolparna där jag förväntar mig att han kommer sättas på prov denna måndagkväll.


Natten mot måndag var Unibet ett av ytterst få spelbolag som fortfarande gav 1,80 på det här spelet. Dryga medelinsatsen på att det blir minst 3 mål i matchen.

/Puyol