Väljer att spela tidigt här då oddset säkerligen kommer sjunka en del fram till matchstart. Det gäller matchen mellan AIK och Åtvidaberg där hemmalaget har en rejäl formkurva just nu utöver det faktum att man är rejält hemmastarka i år. Nu möter man jumbon Åtvidaberg som är sämst på bortaplan av alla lag i år. Ingen vinst och bara 4 mål framåt är inget som håller i Allsvenskan. Nä det är och bara ska vara klasskillnad denna dag när guldjagande AIK ska ta sin 6e raka vinst.

  • AIK – Åtvidaberg
  • Spel: AIK -1.5 (asian)
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

AIK kommer från en en tung seger borta mot ett Gefle (1-2) som är svårslagna i år. Och man gör det efter att ha åkt på ett hyfsat sent kvitteringsmål och räddat klara lägen från att släppa in fler mål, för att sedan själva avgöra i 90e minuten med en fin balja av formstarka Johan Blomberg (3 mål på de 2 senaste matcherna). Ett tydligt tecken på att formkurvan endast pekar spikrakt uppåt i AIK just nu. Innan dess hade man 4 raka vinster i ligan plus en vinst i Svenska Cupen. Och nu är man åter tillbaka på Friends Arena där man är klart bäst i hela Allsvenskan med facit 10-1-0 och målskillnaden 30-12. Talar sitt tydliga språk gott folk. När man sen möter jumbon Åtvidaberg som i sin tur är Allsvenskans sämsta bortalag och knappt kan göra mål så finns det inga ursäkter utan här ska AIK ta en bekväm seger med minst 2 bollars marginal, annars är det inte annat än ett fiasko. Och det skadar absolut inte att man förbättrar på sin totalt målskillnad som är sämre än de andra guldjagande lagen ovanför

Skademässigt så har man backarna Alessandro Pereira och Sauli Väisänen skadade, men inte direkt något som stör AIK så värst mycket. Däremot är det klart att man saknar Stefan Ishizaki som också är skadad, även om han kanske kan komma att vara tillbaka. Men om han inte är tillbaka så har man en bred trupp med bra spelare som Niclas Eliasson som gjort det bra på kanten den här säsongen och som lär stortrivas mot ett lag som Åtvidaberg på hemmaplan.

aik_200åtvidaberg

Åtvidabergs läge i Allsvenskan blir bara mer och mer prekär, man har 5 poäng upp till ett eventuellt kval och då ska man dessutom passera ett annat lag på vägen. Och när man har ett sådant uselt bortafacit som är 0-2-7 med målskillnaden 4-15 så ska man normalt sett har väldigt svårt mot AIK som är helt tvärtom plus lite till. Nä jag tycker inte Åtvidaberg varken har självförtroende eller spelarna till att kunna skrälla mot ett rejält formstarkt AIK på bortaplan, det ska inte gå bara. och till råge på det så har man haft det svårt mot AIK på bortaplan de senaste 3 åren där det blivit idel förluster ifjol förlorade man med hela 4-1. Kan absolut bli något liknande den här gången.

Jag sade här ovan att man inte har spelarna till det, då hjälper det inte att man har skador och avstängningar på viktiga spelare. Vi pratar skador på förstemålvakten Henrik Gustavsson, backarna Alberis da Silva och Daniel Hallingström. Sen är mittfältaren Tor Öyvind Hövda avstängd dessutom. Inga spelare man ersätter bara sådär i ett lag som Åtvidaberg som inte har de ekonomiska muskler som behövs för att värva in något. Så med allt ihop slaget kan det bli en väldigt tung dag för Åtvidaberg där man mycket väl kan vara i Superettan med ena foten samtidigt som AIK fortsätter att närma sig det där guldet.

————————————————————————————————————————————————————–

AIK med 5 raka vinster ska ta sig an jumbon denna dag. och man gör det på hemmaplan där man vunnit 10 av 11 matcher i år och med det är man seriens bästa hemmalag. Sen att man har guldvittring och flera formstarka spelare gör det hela inte sämre precis. I Åtvidaberg är allt precis tvärtom, ingen form och inga spelare i form heller. Dessutom har man viktiga spelare skadade och avstängda. och att komma till Friends Arena med ett usel bortafacit är som att åka dit med 2 man mindre från start. Nä AIK ska bara greja detta och att förbättra sin målskillnad borde vara något man siktar på. Jag spelar på AIK att vinna med 2 bollar till oddset 1.82. Insatsen är ganska hög. Jobbba!

/ L’orso