AIK har spelat upp sig rejält på slutet och har trots det tuffa spelschemat gjort flera bra matcher. Nu möter man enklare motstånd igen och man kommer till den här matchen med fullt självförtroende. Jag tror AIK löser det här tämligen enkelt, häng på!

AIK – Åtvidaberg
Spel: AIK vinner mot noll
Odds: 2.40 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 19.00

Jag valde mellan att AIK ska vinna mot noll och handikappseger för AIK men till slut föll valet på det förstnämnda med tanke på det höga oddset och Åtvidabergs trupp. Handikappspelet behöver inte vara fel för det…

AIK har som sagt gjort det väldigt bra den senaste tiden trots tufft spelschema. Många var väldigt oroliga för lagets tuffa vecka förra veckan där man mötte Manchester United i en träningsmatch samt båda topplagen Elfsborg och Malmö FF. Det slutade med seger mot Elfsborg (2-1), oavgjort mot Man United (1-1) och tyvärr förlorade man mot Malmö FF med 1-0 trots en riktigt bra genomförd match. Man skapade fler chanser än Malmö och defensivt såg AIK väldigt stabilt ut, precis som man gjort den senaste tiden. Mittbackarna Milosevic och Per Karlsson ser riktigt stabila ut tillsammans med Nisse och Lorentzon på kanterna. Jag tror inte Åtvidaberg lyckas bryta sig igenom AIKs backlinje som tillsammans med målvakten Kenny Stamatopoulos hållit nollan i 3 av lagets 4 senaste hemmamatcher.

2888281_570_321
Åtvidaberg är sig inte likt offensivt utan viktige Viktor Prodell på topp…

Åtvidabergs form är dålig för dagen och mycket beror säkert på att man sålde sin bäste spelare och målgörare Viktor Prodell till Mechelen plus att man lånade ut Tom Pettersson till OH Leuven och det märks att man saknar dessa spelare, inte minst Viktor Prodell. Efter han lämnade klubben har man spelat 3 matcher och gjort 2 mål varav 1 på straff. Offensiven är sig inte lik längre och ikväll man möter man en urstarkt och framförallt formstark defensiv som inte blir lätt att knäcka. Lägg därtill att man har superviktige mittfältaren Abubakari avstängd här vilket lär påverka lagets offensiv väldigt negativt då fler spelare som exempelvis Sjölund kommer få ta ett mer defensivt ansvar ikväll. Man kryssade näst senast mot ett tröttkört Gefle som lirat Europa League spel under veckan och i senaste matchen förlorade man hemma mot bottenlaget Halmstad med 0-1.

Kort summering:
AIK är ett betydligt bättre lag än Åtvidaberg och man kommer till den här matchen med massor av självförtroende efter sin fina vecka där man gjorde riktigt bra matcher mot såväl Man United, Elfsborg och Malmö FF. Nu möter man ett sargat Åtvidaberg som inte har någon form och som dessutom saknar en viktig spelare som balanserar laget på mitten. Mitt spel att Åtvidaberg inte ens gör mål baserar jag på att man sett oerhört svaga ut i offensiven, framförallt på bortaplan, och på Friends Arena ikväll lär man inte få särskilt många avslut på mål… Jag tror AIK löser den här uppgiften, det måste man göra om man ska ha med guldet att göra!